Сторінки

середа, 2 жовтня 2024 р.

Винахідники, віват!

Унікальний пристрій для отримання енергії

 

Команда юних павлоградських робототехніків Ліцею №9 ім. Євгенія Єніна створила пристрій, ефективніший за стандартні сонячні панелі. Він дозволяє отримувати в півтора рази більше енергії ніж від звичайної сонячної панелі.
Свій винахід юні винахідники презентувала на Всеукраїнському етапі міжнародної програми First Lego League Challenge. В результаті вони отримали патент від Національного офісу інтелектуальної власності та інновацій на корисну модель «Система стеження за сонцем».
Спеціальний пристрій дозволяє отримувати максимум енергії від світила. Навіть попри природні перешкоди або зміну розташування обладнання. Адже техніка «навчена» відслідковувати напрям сонячних променів. В результаті вона ефективніша за стандартні панелі
Павлоградський міський голова Анатолій Вершина зазначив: «Попри війну, діти продовжують працювати над ідеями та підкорюють міжнародні конкурси. Власні інновації презентувала команда робототехніків нашого міського ліцею. Обдаровані хлопці та дівчата разом із наставниками тепер винахідники вже на державному рівні».
 

Тетяна Мищенко, завідувачка патентно-технічного відділу


Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут



 

Немає коментарів:

Дописати коментар