Сторінки

четвер, 8 серпня 2024 р.

Що читають бібліотекарі


Кокотюха, Андрій. Різник з Городоцької [Текст] : роман / А. Кокотюха. – Харків: Бібколектор, 2016. – 250 с.: іл. 


«Різник із Городоцької» – четвертий в серіїї ретророманів Андрія Кокотюхи про адвоката Клима Кошового. Як і в попередніх романах, дія відбувається у Львові на початку ХХ століття, напередодні Різдва 2013 року. Місто живе зовсім іншими тривогами: невідомий убивця зарізав кількох жінок легкої поведінки, за що отримав прізвисько – Різник із Городоцької.
Розслідуванням цього кривавого злочину починає займатися Клим Кошовий. Він дуже змінився з часу, який минув від подій, описаних в перших романах циклу «Адвокат з Личаківської», тепер це достатньо успішний адвокат, який збирається одружитись із коханою жінкою. Однак, розум і спостережливість головного героя, а також здатність прийти на допомогу навіть у тому випадку, коли це заважає власному комфорту і душевному спокою, залишились незмінними. Незмінним помічником в розслідуванні залишається друг Кошового – Йозеф Шацький. Вони розкривають кривавий злочин. Але задоволення від цього не отримують, бо Клим переживає особисту трагедію та втрачає близьку людину.
Дуже вдало Андрій Кокотюха описує старий Львів, чудові картини якого переплітаються з напруженим сюжетом, персонажами, котрі запам'ятовуються, і майстерним описом подій.
Рекомендую до читання тим, хто полюбляє читати детективи, особливо сучасних українських авторів.

Олександра Прокоф’єва, завідувачка відділу документів іноземними мовами

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар