Сторінки

середа, 18 вересня 2024 р.

Пунктир

Джорджо Армані: «Завжди робити будь що по-своєму...»

Він дуже любить тварин: зебри, гуанако, альпаки, папуги й олені живуть разом у його парку в Броні (Павія). Якби обирав ким бути – котом: «Як і я, він стриманий, незалежний і не турбується про те, щоб догодити людям». Авторський стовідсотковий портрет.
Він є першим дизайнером, для якого Guggenheim у Нью-Йорку відчинив власні двері для великої ретроспективи, «зрежисованої» Бобом Вілсоном, у 2000. Він і сам є безумовним і сміливим режисером свого життя, якщо ви подивитесь як готується до показів – це на зразок найкрутіших репетицій геніїв театру або кіно. А ще він  не любить зупинятися в готелях під час подорожей та обирає одну зі своїх резиденцій, розкиданих по всьому світу.
Він народився дев`яносто років тому у північноіталійському місті П'яченца. В родині було четверо дітей: брат Серджо, молодша сестра Розанна та старша – Сільвана, яка померла ще до його народження. Центром життя стала матінка – активна домогосподарка, яка полюбляла спорт та керування літнім табором, залюбки приймаючи дітей і у власній оселі. Завдяки батькові, який добре грав у футбол, та матусі, спорт увійде в його життя міцно й буде відбиватися в різних проявах. У 2008 році він стане власником баскетбольної команди Olimpia Milano, яка тепер має назву EA7-Emporio Armani.

Середня школа Liceo Scientifico Respighi, культпоходи до кіно та театру, але кіно припало до душі більше, там він проводив час всі вихідні.
Коли йому виповнилось чотирнадцять, родина переїхала до Мілана, чотири роки потому він закінчив середню школу імені Леонардо да Вінчі. Його настільки вразила кронінська «Цитадель», що здавалося  захоплення медициною  назавжди, він навіть вступить на медичний факультет Міланського університету, але через два роки  забере документи.
Деякий час помічник фотографа, потім служба в армії, куди вирушив, узявши з собою тенісну ракетку. Після повернення, потихеньку, step by step, зійде саме на той «ескалатор», який впевнено й успішно рухатиме його життя.
Завжди незалежний і неодноразово відзначений кавалерським орденом Великого Хреста «За заслуги перед Італійською Республікою» як Великий офіцер та командор; Кавалер ордену Почесного легіону, володар престижної та найдавнішої європейської нагороди в галузі дизайну Compasso d'Oro; володар відзнаки «Супер зірка-2004»,  всесвітньо відомий і визнаний модельєр Джорджо Армані з поглядами, думками та безцінними порадами у «Пунктирі».

 

«Будь-хто, захоплений тим, що робить, матиме більше шансів на зв'язок із наступними поколіннями, ніж ті, хто просто наслідує перехідним тенденціям. В усякому разі, їхня робота матиме відмінний характер, і я вважаю, що саме на це люди реагують».
 
«Будьте сміливими у своїх переконаннях. Коли я експериментував з кроєм, це йшло всупереч загальноприйнятим ідеям та методам. Але я просто хотів створити одяг, який би мав елегантний вигляд і водночас був комфортним. Зрештою, мої ідеї увійшли в моду».
 
«Вісімдесят відсотків того, що я роблю – дисципліна. Решта – творчість».
 
«Виглядати сексуально – питання впевненості в собі. Це стан розуму в тій же мірі, що і стан тіла».
 
«В нашій професії, як і у всіх інших зупинка небезпечна, індустрія моди змушує вас рухатися вперед і шукати нові шляхи та способи роботи У мене є п'ять різних брендів на ринку і я завжди готовий до конкурентної боротьби. Наша професія змушує відчувати ринок і залишатися в центрі уваги публіки. Люди часто просять мене попрацювати в різних областях це означає, що вони вірять у мене і в мою здатність до уявлення, до єднання попиту на ринку та самовираження».
 
«В моді немає нічого постійного і мені це дуже подобається, я думаю, найкраще в нашій професії це креативність, але ця креативність транслюється в те, що люди можуть носити. Це не картина, яку ви бачите на стіні, це те, чим ви користуєтеся, бачите в дзеркалі, те, що покращує ваш настрій.  Для мене це дуже важливо. І в цьому я бачу сенс всього».
 
«Вибирайте тканини нейтральних кольорів, без яскравих візерунків, вони служитимуть вам довше».
 
«В мене немає формули – пройти мимо або не помітити. Є формула – завжди робити будь-що по-своєму».
 

Фото https://www.gq.com/story/giorgio-armani-interview
https://www.harpersbazaar.com/fashion/designers/a44035546/giorgio-armani-autobiography/
 
Джерела:
https://www.harpersbazaar.com/fashion/designers/a44035546/giorgio-armani-autobiography/
https://www.officiel-online.com/all-news/giorgio-armani-autobiography/

Armani: империя без династии // Искусство управления : Аналитический журнал.– 2005.– №3.– С. 32–34.
Кудь, Янина Не будем о деньгах: [Джорджо Армани] / Янина Кудь // Бизнес.– 2002.– Ст. 46.– С. 7.
Мороз, Р. Elle выбирает:[Джорджо Армани] / Р. Мороз // Elle.– 2003.– Ст. 1.– С. 42–43.
Рюрикова, С.  Мания на Армани / С. Рюрикова // Огонек.– 2002.– Ст. 27.– С. 52-57.
Хаеуская, Дарина У меня много Андреев Шевченко... / Дарина Хаеуская // Сегодня.– 2002.– С. 11.
Янковская, В. Арманимания / В. Янковская // Натали.– 2003.– Ст. 3.– С. 192–195.



Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар