Сторінки

четвер, 5 вересня 2024 р.

Що читають бібліотекарі

Іванцова, Міла. Вітражі / М. Іванцова. – Київ : Нора-Друк, 2010. – 205 с.

 

«Вітражі» Міли Іванцової – це глибокий, багатогранний роман, який досліджує складні людські взаємини та життєві випробування, викладені у багатогранній історії, «зібраній з неправильних різнокольорових шматочків скла, котрі врешті-решт утворюють єдину картину». Велика кількість сюжетних ліній має своє завершення, а головне, тримає читача у напрузі, не дає відірватися, хочеться знати, що буде далі. Це книжка про кохання і втрату, прощення та надію, про пошук себе та свого місця у світі.
Міла Іванцова, українська письменниця, педагогиня, перекладачка, журналістка, володарка титулу «Золотий письменник України», створила проникливу, емоційно насичену історію, яка залишає після прочитання глибокий слід у серці читача, яскраво розкриває внутрішній світ героїв, їхню дружбу і самотність, замкненість і любов. Це роман, який занурює читача у світ складних людських стосунків, життєвих випробувань і пошуків сенсу життя.
Головна лінія оповіді – про життя героїні роману Поліни, перекладачки з французької, яка переживає обман коханої людини, цинізм і розрив, який забиває її у глухий кут. Її характер, внутрішні конфлікти та пошуки себе становлять основу сюжету. Авторка майстерно зображує її еволюцію, показуючи, як вона долає труднощі, вчиться на помилках і знаходить свій шлях у житті.
Міла Іванцова майстерно розкриває внутрішній світ своїх героїв, досліджуючи їхні почуття, думки та переживання. Кожен персонаж – це складна, багатогранна особистість, яка має свої внутрішні конфлікти та мотивації. Авторка детально описує психологічні стани героїв, показуючи, як вони змінюються під впливом життєвих обставин, через призму яких досліджуються складні людські емоції та взаємини, показуючи, як вони впливають на їхні долі. Однією з ключових тем роману є пошук сенсу життя. Герої роману стикаються з коханням, втратами, зрадами, прощенням та надіями, які змушують їх переосмислити свої цінності та життєві орієнтири.
Події роману відбуваються в сучасному Києві, що надає оповіді особливого колориту. Іванцова майстерно передає атмосферу міста, його вулиць, будинків і людей. Описуючи місця дії, створює яскраві живі картини, які допомагають читачеві зануритися у світ героїв і відчути себе частиною їхнього життя. Роман написаний у стилі реалізму, що дало можливість найповніше відобразити сучасність.
Мова роману багата, образна й емоційна, з яскравими метафорами, детальними описами та проникливими діалогами, що робить розповідь живою та захопливою. Стиль відзначається легкістю та глибиною, дозволяє не лише стежити за подіями, але й глибоко переживати їх разом із героями, тут є описи народних звичаїв, народна мудрість, навіть цитати з іноземної літератури.
Книжка «Вітражі» отримала високу оцінку літературних критиків і читачів, які підкреслюють, що авторка зуміла створити багатогранну емоційно насичену історію, яка змушує задуматися над важливими життєвими питаннями.
«Вітражі» – це твір, який вартий уваги кожного, хто цікавиться сучасною літературою та людською природою. Рукопис роману відзначено дипломом «Вибір видавців» диплому «Коронація слова» недарма, бо тут кожен читач зможе знайти трохи детективу, трохи філософії, щирі та щемливі почуття, бо наше життя, це дійсно, – таки вітражі!

 

Ірина Білоус, провідна бібліотекарка відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи




Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


 

Немає коментарів:

Дописати коментар