Сторінки

четвер, 14 грудня 2023 р.

Що читають бібліотекарі

Корній, Дара. Троян-зілля [Текст] : роман / Д. Корній. – Харків : Vivat, 2021. – 304 с. – (Художня література).

 

Дара Корній – українська письменниця, дослідниця українських міфів і легенд, авторка понад двох десятків книжок, зокрема серії «Чарівні істоти українського міфу», романів «Гонихмарник», «Сузір’я Дів», «Місяцівна», а також творців для молодших школярів і підлітків.
Роман «Троян-зілля» – це історія, списана з реалій. Історія, у якій, звісно, присутній авторський домисел. Історія, героїня яка дозволила її розповісти за умови, що імена-прізвища персонажів та деякі локації будуть змінені.
Це історія сучасної реальної жінки Вероніки, яка щойно пережила десяту втрату ненародженої дитини. Історія жінки, яка була одержима материнством і яка, маючи все: заможних батьків, які завжди й від усього оберігають, коханого чоловіка Ростислава успішного бізнесмена, який її обожнює, розкішне житло, достаток, вірна подруга..., єдине чого не вистачає це сина чи доньки, а то і декількох. І вона з дивовижною впертістю все життя намагається втілити свою мрію в життя, забуваючи втім насолоджуватися самим життям. Двадцять років подружнього життя дев'ять викиднів і десята дитинка завмерла перед самим народженням Лікарі стверджують, що жінка абсолютно здорова і що саме провокує викидні, вони не можуть зрозуміти. Та після десятої ненародженої дитини Вероніка не витримує і намагається накласти на себе руки. Її рятують. Але після цього Вероніці постійно сняться дивні сни, де постійно чується плач дітей. Вероніка відчуває страх і перебуває в постійному напруженні. А, можливо, це ангели хочуть так вберегти або попередити. А згодом вона дізнається, що її коханий чоловік їй зраджує. Дізнається про прокльони, переплетіння реального і містичного, вірувань, міфологією, легендами та казки Карпат, потойбіччям, лиликами (кажани).
На щастя вона знайомиться з хорошим лікарем Володимиром, якого, як виявиться, вона знала ще в дитинстві. Лікар стане великою психологічною підтримкою для Вероніки. Допоможе відзнайти віру в себе та втілити омріяне у життя та завершити історію з щасливим кінцем.
У цій книзі згадується та розповідається багато казок, карпатських легенд, міфів, можна зануритись в Карпати та насолодитися ароматом трав, лісів, полів, річок, озер і ставків. Авторка використовує справжню карпатську говірку в діалогах, що додає історії атмосферності.
Книга піднімає теми про пошук себе і змісту життя, і трагедії, і психологічного здоров’я, і сімейних стосунків, і кохання, і дружби між подругами, і сімейним життям, відносинами між батьками і дітьми.
Дуже захоплююча історія. Рекомендую всім для прочитання.
 

Олена Коваленко,

бібліотекарка відділу комплектування




Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


 

Немає коментарів:

Дописати коментар