Сторінки

пʼятницю, 29 грудня 2023 р.

Ракурс

Колір сонячного цитрину…

 Завершується 2023… Він був непростим, але ми тримаємось. На допомогу улюблені автори,  книжки, враження. Думки та долі… Цього року сто тисяч переглядів нашого блогу – абсолютний рекорд за десятиріччя існування.  Вдячні кожному.

Ми спілкувались із вами простими словами, як навчав нас український письменник і журналіст Марк Лівін; висловлювали вдячність великому бібліофілу Середньовіччя Річарду де Бері; розумілися на добрі та злі, завдяки «батькові фентезі» Джону Руелу Толкіну; прислухалися до порад письменниці, коронованої словом, Наталії Гурницької.
Методику щастя опановували  з психологинею Анною Барнс: подорожували рідним краєм із відомими краєзнавцями, філологами та істориками Максимом Кавуном, Людмилою Іванніковою, Олегом Репаном; зацікавлено рухалися літературними стежками країни казок і містики – Німеччини; пишались юними винахідниками Дніпра; захоплювалися роботами нашої землячки в царині скульптури Марії Короткевич.
Ми відкривали для себе інакшого Джерома Клапку Джерома – автора одного з найкумедніших творів «Троє у човні, якщо не рахувати собаки». Стовідсотково погоджувались із Генрі Фордом, що повітря й насправді сповнене ідей, з`ясовували в чому ж полягає універсальність Леонардо да Вінчі.
Ми гортали сторінки сучасної та позачасової літератури України, Франції, Польщі, Великої Британії прислухаючися до порад і вподобань героїв Маркіяна Прохаська, Сергія Жадана, Андрія Кокотюхи, Дари Корній, Володимира Лиса, Миколи Хвильового, Бернара Вербера, Фредеріка Беґбедера, Джессі Бертон, Джоан Роулінг, Януша Вишневського, Патріка Зюскінда, Германа Гессе.
Не забували на цьому шляху й про смисли, відкриті психологом, філософом, колишнім в'язнем нацистського концтабору Віктором Франклом. Поринали в «магічний реалізм» колумбійця Габрієля Гарсіа Маркеса, опановували мить доленосного повороту Джона Ро́берта Фа́улза. Вкотре розуміли, як складно бути першим, згадували, що щастя саме у посмішці  й  на мить завмирали, «побачивши» Синього Птаха Чарльза Буковскі.
Ми знову проживали обпалюючу величчю та людяністю долю Симона Петлюри, позначену біблійним ім'ям одного з обраних Христом дванадцяти апостолів. Віддзеркалюючи в ній головне – нескорене бажання України бути незалежною та вільною.
Сергій Жадан, колись сказав, що мова зникає, коли нею не говорять про любов.
Ми розмовляли з вами саме цією мовою п`ять днів на тиждень. Про любов до України, до справи та життя, до прекрасних авторів та їхніх творів. Про щастя, схоже на метелика й від того ще більш цінне.
Про очікуваний ранок, який завжди настає на цій планеті саме нашими головними кольорами, й,  за хоку одного з найбільших авторів Японії Міядзава Кэндзі,  проривається крізь хмари та забарвлює небо у колір сонячного цитрину.

 
З прийдешнім святом.
Далі  буде
٩(◕‿◕。)۶

Олена Ємельянова




Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут






Немає коментарів:

Дописати коментар