Сторінки

четвер, 11 жовтня 2018 р.

Що читають бібліотекарі

Орсон, Скотт Кард. Игра Эндера [Текст] / С.К. Орсон. – М.: Азбука-Аттикус, 2013. – 384 с. – (5-я волна)

Дія книги відбувається в 2135 році. Людська цивілізація вже пережила два смертоносних вторгнення інопланетних жителів, «жукерів» (англ. buggers) на свою територію, лише дивом уникнувши загибелі, і нині готується протистояти черговій навалі.
З метою відшукати кваліфікованих пілотів і військових, здатних забезпечити нашій планеті перемогу, засновується військова школа, на навчання в яку відправляються всі талановиті діти. До числа цих перспективних хлопців належить і головний герой роману на ім'я Ендрю Віггін, або Ендер, що означає переможець.
Навчаючись перемагати в космічних битвах в комп'ютерній грі, Ендрю стає об'єктом набагато більш витончених ігор дорослих.
В майбутньому йому судилося очолити Міжнародний флот Землі і стати надією всіх людей на планеті знайти довгоочікуваний порятунок від незнаючих пощади представників інопланетної раси.
Чи досягне людство своєї мети? І чи впорається головний персонаж з покладеною на його плечі важкою і відповідальною місією? Саме про це і розповідає Орсон Скотт Кард в своїй книзі.
У творі «Гра Ендера» ми маємо на рідкість вдале поєднання наукової фантастики і психології. З властивим автору тонким психологізмом він детально описує душевний стан головного героя - маленького хлопчика, від якого всі чекають порятунку світу.
Спостерігаючи за розвитком і формуванням особистості Ендера, ми поступово приходимо до розуміння того, наскільки важко стати лідером тоді, коли ти оточений не менш сильними особистостями, ніж ти сам.
«Гра Ендера» - абсолютний шедевр сучасної фантастики, і рідкісний випадок в історії жанру, коли роман завойовує в один рік дві вищі фантастичні нагороди - премії «Х'юго» та «Неб'юла». Тобто отримує одночасно і читацьке і письменницьке визнання.
Читати твір буде напевно цікаво не тільки всім шанувальникам наукової фантастики, але і всім поціновувачам добротної гостросюжетної прози.

Марина Шилкіна, завідуюча краєзнавчим відділом 



 Більше про бібліотеку тут
 Ми в соціальних мережах:  Facebook  Twitter
Замовити книги можна  тут

Немає коментарів:

Дописати коментар