Сторінки

вівторок, 9 жовтня 2018 р.

Світ знань нових видань

Долгов, Микола. Про забуту протоку Кримку і незабутній купцівський рід Минакових [Текст] / М. Долгов. – Дніпро : ЛІРА, 2018. – 168 с.: фот. 

Генеалогія одного з найдавніших родів Минакових (Минаків) – засновників хутора Золотого, села Олександрівка, селища Самарівка (нині окраїна міста Дніпра) простежено у новому виданні з фондів ДОУНБ. Про колись заможній і відомий рід купців-промисловців другої половини XIX ст., серед яких і  купець I гільдії,  мер Катеринослава (1864-1876 рр.) Дей Минаков, купець II гільдії, меценат і староста церкви Святого Миколая на Старій Огріні, нагороджений золотою медаллю Катеринославської епархії Єгор Мінаков та ін.
На основі архівних матеріалів, розповідей родичів та односельців  етимологія прізвищ та   інформація про представників поколінь ілюстрована фотоматеріалами.
До  бібліотечних фондів книга потрапила в дарунок від автора Миколи Долгова - кандидата філологічних наук, дослідника власного родоводу, автора низки  монографій  та статей з українського фольклору.




 Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Facebook Twitter
 Замовити книги можна  тут

Немає коментарів:

Дописати коментар