Сторінки

вівторок, 7 лютого 2023 р.

Світ знань нових видань

Варганов, Віктор Павлович. Операції «Щит України» [Текст] / В. П. Варганов. – Київ : Ваш автограф, 2021. – 240 с.

 Події в Україні початку 90-х років минулого сторіччя, безумовно, заслуговують на увагу істориків і журналістів. Дуже багато таємниць у ці зламні моменти й досі лишаються закритими. Одному з таких, присвячене видання авторства Віктора Варганова «Цілком таємно «Операції Щит України».

Мова про неординарну широкомасштабну спецоперацію, що тривала понад рік та проводилася під найвищим грифом секретності і прямим контролем вищого політичного керівництва країни. Тисячі й тисячі людей з різних міністерств, відомств, структур, підприємств. Етапи спецоперації здійснювались на території декількох країн світу.

Книга спирається на відкриті документи Верховної Ради УРСР, її Президії, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Національного банку України. Знайдемо ми на її сторінках й інтерв`ю і спогади співробітників «групи спеціального призначення» та інших підрозділів СНБ та СБУ, осіб, причетних до розробки виготовлення та транспортування національної валюти.

Автор покладався на доступні матеріали, його припущення мінімальні. Книга містить хроніку основних подій, окрім оціночних суджень, є зріз політичної, економічної, кримінальної ситуації.

 Фото Вікторія Бажкова

Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут


Немає коментарів:

Дописати коментар