Сторінки

середу, 15 лютого 2023 р.

Винахідники, віват!

 Юний науковець Ігор Микитенко

Директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький зазначив: «Обдарована молодь Дніпропетровщини підкорює міжнародну наукову арену. Переймає знання і ділиться власними здобутками з вченими світу».

Юні дослідники з Дніпропетровщини здобули нагороди на одній із найбільших Міжнародних виставок винаходів і дизайну в Азії  Kaohsiung International Invention & Design EXPO (KIDE), яка проводилася з першого по третє грудня минулого року в тайванському місті Гаосюн. Україну на цьому заході представили 18 молодих науковців із 10 областей. Троє з-поміж 11 українських призерів – вихованці Дніпропетровського відділення Малої академії наук України. Наші земляки здобули дві золоті та одну срібну медалі.

Український 17-річний школяр із Дніпропетровщині – Ігор Микитенко став переможцем і отримав «золото». У 2021 році Ігор Микитенко брав участь у XXII Міжнародній науково-практичній конференції «Відновлювальна енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті». У 2022-му хлопець став переможцем Всеукраїнського конкурсу захисту робіт Малої Академії наук України та пройшов дворівневий контроль на знання і розуміння теми англійською мовою.

Він навчається у ліцеї №3 у Жовтих Водах. Ігор є членом Дніпропетровського відділення «Науки про Землю» Малої Академії наук України, що діє при ліцеї №3 під керівництвом учителя географії Ганни Башлик. У МАН він навчається упродовж трьох років. За цей час устиг навчитися правильного написання наукових праць, дізнатися про методи досліджень і випробувати їх на власних роботах. На думку юнака, Мала академія наук відкриває неймовірні можливості для її учнів, адже у навчальному закладі можна знайти однодумців, друзів, познайомитися з людьми, які є експертами в різних сферах, отримати від них поради.

Останні два роки юнак працював над проблемами чистоти міст нашого регіону, сортування сміття і його переробки, правильної утилізації твердих побутових відходів на локальному рівні. Дані, які лягли в основу його винаходу, систематизував за допомогою комплексу дистанційного зондування Землі супутників NASA

Далі буде

Тетяна Мищенко, завідувачка патентно-технічного відділу


Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар