Сторінки

четвер, 2 червня 2022 р.

Що читають бібліотекарі. Нові надходження завдяки Українському інституту книги

Коляда, Ігор Анатолійович. Ігор Сікорський [Текст] / І. А. Коляда. – Харків : Фоліо, 2021. – 121 с. : фот. – (Знамениті українці).

Він усвідомлював себе американцем – громадянином і українцем за походженням і менталітетом.

С. Свіріденко

Дуже цікава книжка Ігоря Коляди «Ігор Сікорський». Ця книга Українського інституту книг, серії «Знамениті події історії України». Вона дуже легка до читання. Ця книжка містить відомості про походження Ігоря Сікорського, його батьків – родину Сікорських, яку добре знали в Києві. Книга на своїх сторінках розкриває феномен авіаконструктора зі світовим ім’ям.

Для мене було дуже цікаво читати про виховання у родині Сікорських. У родині була свобода творчості дитини, тактовна повага до цієї творчості. Все це поєднувалося із серйозною дисципліною. Автор книги пише: «Професор І.О. Сікорський вчив дітей працювати не лише словом, а й власним прикладом. Ігор бачив, що батько працює буквально без перерви – у своєму домашньому кабінеті займався науковою роботою і лише двічі на день виходив на пів години у великий сад їхнього будинку». У дружні родині Сікорських панувала атмосфера доброзичливості та підтримки всіх починань юних талантів.

З книги можна дізнатися, що Ігор Сікорський  був авіаконструктором і відчайдушним пілотом власних літаків «батько світового гвинтокрилобудування», вченим і філософом. Його «Ілля Муромець», найкращий літак Першої світової війни, став прообразом пасажирської та стратегічної бомбардувальної авіації. Уже у двадцять два роки авіаконструктор-киянин підкорив Європу власними винаходами. Ігор Сікорський навчався та працював у Парижі, Києві, Петербурзі, згодом емігрував до США, де займався серійним гвинтокрилобудуванням, створенням перших міжконтинентальних пасажирських авіалайнерів. Машинам фірми Сікорського належала більшість світових рекордів.

У цьому виданні дуже цікаво читати згадки про релігійно-філософську творчість цього великого трудівника, Ігоря Сікорського. 

Книга цікава для тих, хто хоче дізнатися про винахідників, винахідництво, знаменитих авіаконструкторів. Рекомендую до читання всім, кого цікавить історія знаменитих українців.

Тетяна Мищенко, завідувачка патентно технічного відділу 




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  



 

Немає коментарів:

Дописати коментар