Сторінки

пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Унікальний день

20 березня – вражаючий збіг в календарі 2015 року! Сьогодні -  День весняного рівнодення, тобто астрономічний початок весни, Міжнародний день щастя, а ще – день повного сонячного затемнення.
Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І 20-21 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Настання весни наші пращури вважали святом і з великим нетерпінням очікували її приходу. Язичницькі святкування приходу весни були сповнені важливим сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початком нового життя. 
Стосовно затемнення. Тінь Місяця цього року промайнула над нашою планетою з 09:09 до 10:21 за всесвітнім часом.
Щастя багато не буває! У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним і найбільшим почуттям всіх людей.
Також сьогодні Міжнародний день астрології, який відзначається щороку у день весняного рівнодення. Адже саме в день весняного рівнодення починається астрологічний рік. Давайте порадіємо приходу весни і посміхнемося сонечку.


Немає коментарів:

Дописати коментар