Сторінки

понеділок, 23 березня 2015 р.

Очима чи вухами?

Аудіокнига увірвалась у наше сучасне життя зовсім недавно, і одразу  отримала своїх прихильників. Адже життя не стоїть на місці. І сьогодні важко відповісти на запитання: хто ж диктує правила гри — людство часові, чи навпаки? А науково-технічний прогрес цьому теж сприяє. Важко стояти осторонь, коли навколо все змінюється. А отже, і таке традиційне заняття як читання теж змінюється. Здавалося, що можна змінити у читанні? А можливо! Для багатьох читання книги сьогодні – це розкіш. «Час — гроші», — цей вислів набуває особливого значення у сучасному житті, ритм якого постійно набирає обертів. Тому дуже актуальною сьогодні є аудіокнига. Історія аудіокниг бере свій початок у 1931 році, коли Конгрес США доручив своїй бібліотеці проект зі створення книг, що «говорять», для людей зі слабким зором. А у 1932 році американський Фонд сліпих вже випустив перші такі книги й  поширив їх безкоштовно. Комерційний же аспект цього ноу-хау проявився в 1952 році, коли в США вийшла перша аудіокнига «Дитяче Різдво в Уельсі». У 1961 році й у СРСР під егідою Всесоюзного товариства сліпих почалася робота зі створення аудіокниг на касетному носії.
Сьогодні разом з цим винаходом набагато приємнішими стають поїздка в метро, в автобусі або очікування в черзі, якщо замість дратуючого галасу приємний голос диктора розповідає те, що ви давно мріяли прочитати самотужки, але так і не знайшли часу. 
Отже, вибір за Вами! Чи то перегортати сторінки, влаштувавшись у затишному кріслі, чи надіти навушники і, натиснувши кнопку «плей», слухати, одночасно стежачи за обертами керма автомобіля й обертами сюжету літературного твору.
Доречі, наша бібліотека також має добірку аудіокниг. Отже, приходьте, беріть, читайте! Чекаємо на Вас у всіх відділах. Читайте, а формат не має значення!

Немає коментарів:

Дописати коментар