Сторінки

середу, 11 березня 2015 р.

Мистецтво-медитація

Печворк (клаптикове шиття) — це вид хендмейду, своєрідна мозаїка зі шматочків тканини, за допомогою якої створюють предмети побуту, одяг та аксесуари. Цю техніку паралельно і незалежно один від одного освоювали різні народи. Інтернет-джерела засновниками цього виду мистецтва вважають стародавніх єгиптян. Ще у 980 році до нашої ери вони зі шкіри газелі створювали клаптеві орнаменти. Згодом клаптева мозаїка перекочувала до Європи і носила характер аристократичного мистецтва. Такі вироби мали королеви і принцеси. Їх речі були майстерно виконані з найдорожчих тканин. А доступним для всіх печворк став в Америці. Коли зношувався одяг, то з тканин, що вціліли, жінки робили ковдри, покривала та багато іншого. Так само наші давньослов'янські бабусі збирали клаптики і перетворювали їх на чудові речі.  
Техніці печворк присвячено чимало книг та майстер-класів. Звичайно, перш ніж братися за пошиття тканинних мозаїк, потрібно хоча б на базовому рівні освоїти прийоми шиття – ручного або на швейній машинці. Сьогодні печворк – затребуване мистецтво. І йому можна навчитись. У нашій бібліотеці є майстриня, яка проводить чудові майстер-класи . Це стане в нагоді всім, хто бажає оригінально прикрасити своє житло, мати ексклюзивний одяг та аксесуари, або порадувати своїх близьких привабливими подарунками. Ми на самому початку подорожі у дивовижний світ печворк. Давайте навчатися разом!  

1 коментар:

  1. Дівчата, це ж для нас! Для тих, хто ні за що не хоче розлучатись з улюбленими речами.Тепер їх можна залишити та майстерно перетворити на іншу улюблену річ.

    ВідповістиВидалити