Сторінки

понеділок, 30 травня 2022 р.

Неймовірно, але правда

Згідно пропозиції Ради, завідуюча бібліотекою Софія Єгорова навела довідки стосовно організації продажу газет і брошур у кіосках та матеріального результату цього проєкту. Зібрані у завідуючого продажами газет і брошур на станції «Катеринослав» п. Ємиловича та у м. Харкові дані зводилися до такого. Організація книжкових кіосків справа нестабільна, а в комерційному відношенні ризикована, отже бібліотеці на прибуток можна не розраховувати, а, навпаки, доведеться рахуватися з витратами. 

Для роз’яснення цього питання Рада запросила п. Ємиловича на одне зі своїх засідань, де він пояснив, що для організації кіосків треба матеріально вкластися, продаж доручити лише досвідченій особі, і зовсім не варто розраховувати на прибуток.

Через те, що в бібліотеці не було грошей на виплату оренди та на перше придбання періодики, крім того серед службовців не зайшлося особи, підготовленої до ведення цієї справи, Рада внесла пропозицію відмовитися від влаштування бібліотечних кіосків.

Фото: https://kartinkin.net/61757-stopka-zhurnalov-tekstura.html

Отчет Екатеринославской Городской Общественной Библиотеки за 1906 год [Электронный ресурс]. – Екатеринослав: Тип. Губерн. Правления, 1907. – 48 с. – Текст. дан. – Режим доступу: https://www.libr.dp.ua/fullkr/index.php?pbp=24 (дата звернення: 16.05.2022). – Загол. з экрану.





Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар