Сторінки

вівторок, 7 травня 2019 р.

Мазлах, Сергій. До хвилі. (Що діється на Вкраїні і з Україною ?) : друкується за виданням 1919 р. [Текст] / С. М.  Мазлах, В. М. Шахрай; Наук. ред. А. Здоров .- Одеса: Астропринт, 2019.- 296 с.: іл.

Видання «До хвилі» вперше вийшло друком у 1919 році. Воно стало теоретичною основою української самостійності, головна ідея якої – національно-державне відродження України. В цій книзі вперше сформульовано та обгрунтовано гасло Української партії, тому саме її вважають першим програмовим документом українського "націонал-комунізму". Авторів було виключено з партії через «хвилі», а саму книгу заборонили на довгі роки - до 1991 року.
Їх праця вперше вийшла на території нашої країни, вміщуюча кілька статей від наукових редакторів, що розкривають долі Василя Шахрая та Сергій Мазлаха (Робсмана), їх ідейну спадщину. В додатки увійшли архівні матеріали про них.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

1 коментар:

  1. "В цій книзі вперше сформульовано та обгрунтовано гасло Української партії" - в оригіналі було "Української комуністичної партії". Чому зниклослово "комуністична"?

    ВідповістиВидалити