Сторінки

четвер, 16 травня 2019 р.

Що читають бібліотекарі

Шейнин, Лев Романович. Записки следователя. Военная тайна [Текст] : рассказы, роман / Л. Р. Шейнин. – Кишинев : Лумина, 1987. - 736 с. 

У книгу Льва Шейніна входить роман «Військова таємниця» та цикл розповідей "Записки слідчого", в основі яких лежать справжні епізоди із слідчої практики автора і його товаришів. Слідчі –криміналісти у своїй складній роботі часто стикалися з різноманітними людськими характерами, конфліктами, драмами, і вони повинні були не лише розкрити злочин та покарати злочинця, а й допомогти цим людям повернутися на вірний шлях. В творах автор висвітлює важку роботу криміналістів, що потребує не лише високого професіоналізму в своїй області, а й знань з психології, навичок в розкритті людських характерів.
Всі оповідання самостійні, що дає можливість читати їх в будь-якому порядку. Лев Романович щиро та яскраво розповідає про нещодавнє минуле країни, про життя простих, чесних людей в складних умовах. В нотатках немає кривавих бійок, шалених переслідувань, безладної  стрілянини та компромату на політичних діячів. В них , перш за все, автор показує людей – зі своєю долею та почуттями. Лев Шейнін пише про злодіів, шахраїв, хабарників, згадує й легендарних персонажів кримінального життя (Льонька Пантелєєв, Казимир Ястержембскій та ін.). Деякі оповідання про кримінальні справи читати важко ("Дети прошлого", "Пара туфель" тощо), в них автор розкриває ницисть душі злочинців, їх жагу до наживи, яка перекреслює всі людські цінності.
А взагалі це книга про про вічні загадки людської душі, читається легко з незмінною увагою.

Оксана Ясько, завідуюча сектором науково-дослідної роботи




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар