Сторінки

четвер, 24 вересня 2015 р.

Міжнародний день караванника

Вирушаючи в далеку дорогу з надією коли-небудь повернутися, людина починала розуміти, що далеко не завжди вона може розраховувати на власні сили або здоров’я. Взаємна підтримка, захист та допомога в супроводі і транспортуванні торгових вантажів або пересуванням групи людей з однієї місцевості в іншу, колись спонукало нас до об’єднання. Так виникли каравани. Вони стали настільки ефективні і надійні, що багато окремих мандрівників з часом більш воліли приєднатися до якого-небудь каравану, ніж відправитися у свою подорож самостійно і справа була не тільки в міркуваннях елементарної безпеки.
Згодом назва «караван» поширилася на колону транспортних суден, що перевозять вантажі на далекі відстані. Прикладом цього є величезні каравани суден, які курсують Північними морськими шляхами, де ціла армада кораблів вибудовується слідом за криголамом або ж каравани, що доставляють гуманітарні вантажі в точки стихійних лих.
На таких суднах чимало членів екіпажу. А як їм без професійного свята?! Саме тому, 24 вересня 1995 року Міжнародна асоціація по раціоналізації транспортно-вантажних операцій заснувала День караванника. Цю дату було обрано не випадково. 24 вересня день народження відомого британського мореплавця і навігатора 16-17 століть Вільяма Адамса, першого європейця, що досяг берегів Японії.
І тому, у цей День, ми приєднуємося до привітань на адресу всіх далекобійників, команд та екіпажів торгових суден і експедицій. Бажаємо Вам успішних експедицій та здоров’я!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар