Сторінки

четвер, 10 вересня 2015 р.

Українське в тренді

Останнім часом дуже помітно зріс попит на сучасні українські твори. Зазирнувши до центру художньої літератури ДОУНБ, Ви рідко коли побачите на полицях велику палітру українських видань, тому що їх постійно читають наші користувачі. Серед таких книг вдалося виявити найпопулярніші. Отже, найцікавіші - це твори Люко Дашвари, Любка Дереша та Кіри Дегліної.
Постає основне питання: чому твори саме цих українських авторів користуються таким попитом? Що в них спільного? Нічого. Навпаки, вони дуже різні. Сюжети не перекликаються, теми різні і стиль написання теж не однаковий. Романи Люко Дашвари мають свого вдячного читача через те, що з абсурду людського існування авторка зуміла витворити продукт, який користується стійким попитом на читацькому ринку в Україні. Її твори відзначені преміями конкурсів «Коронація слова» та «Книжка року Бі-бі-сі».
Любку Дерешу притаманні парадоксальний гумор, сюжетна вигадливість, інтелектуальна гра та їдка самоіронія. Його твори легко читаються і підіймають настрій читачеві.
А от Кіра Дегліна – психолог. Свої твори вона пише на основі життєвих ситуацій. Таким чином, її персонажі ніби діляться рецептами щасливого життя.
Погодьтеся, що навіть така коротка характеристика популярних творів посилює цікавість та бажання прочитати як мінімум декілька книжок. Тож сучасна українська література зараз актуальна. Якщо Ви дотримуєтесь зворотної думки, прочитайте вищезазначені книги, бо вони варті уваги.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар