Сторінки

середу, 9 вересня 2015 р.

ІPad на прокат? Запросто!

У сучасному світі комп’ютерна техніка вже не розкіш. Наше життя і сучасні технології тісно взаємопов’язані. Ми вже не можемо спілкуватись, навчатись і працювати без комп’ютера. Окрім всього, з кожним днем їх удосконалюють задля наших потреб, змінюючи як внутрішні характеристики так і зовнішній вигляд.
Якщо ж Ви не маєте при собі таку техніку, а вона Вам конче необхідна, то і тут немає ніяких проблем. Ось, наприклад, Американський університет Дрекселя спільно з Незалежною бібліотекою Філадельфії створили програму оренди планшетів iPad, що дозволяє студентам і резидентам прилеглих районів брати пристрій у тимчасове користування. Більше того, отримати його можна у автоматі, який завантажений 12 планшетами та обладнаний зчитувачем для студентських ID-карт та бібліотечних читацьких квитків. Тільки власники таких карток зможуть орендувати пристрій. Не менш важливо, що після повернення планшета, вся інформація користувача автоматично видаляється. Кожен iPad оснащений декількома відібраними додатками, включаючи Browzine, Hoopla digital, Mango Languages, Overdrive і Zinio. Крім того, планшети мають програмне забезпечення для навчання і самодопомоги, а також ігри, музику та відеододатки.
Дуже зручно, правда? Гарна ідея для реалізації цього досвіду у інших країнах. Мабуть, у бібліотеках України, така допомога користувалась би немалим попитом.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Vkontakte Facebook Twitter 

Немає коментарів:

Дописати коментар