Сторінки

понеділок, 14 вересня 2015 р.

На побачення з бібліотекою

У минулу суботу, 12 вересня, у міському парку ім. Лазаря Глоби відбулась четверта  презентація-бенефіс «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення».  Організатором зустрічі виступила громадська організація - Дніпропетровська бібліотечна асоціація за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, обласної та міської ради у партнерстві з провідними бібліотеками міста і області. Організатори ставили на меті представити широкій громадськості сучасні можливості бібліотеки, їх унікальні фонди та інноваційні послуги, які надаються громаді. 
Кожна з бібліотек пропонувала свої ексклюзивні заходи. КЗК «Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія» закликала до здорового способу життя «Бібліотека – здоров’я для душі і тіла»  пізнавальним калейдоскопом «Гармонія тіла і духа», порадами-консультаціями «Який вид спорту мій». Пропонувала перевірити свої сили у бібліотечній естафеті «Позитивні старти», та представила виставку-заклик «Велосипед – це корисно!» Яскравий флешмоб від бібліотекарів не залишив осторонь жодного перехожого. А для тих, хто давно мріяв подорожувати,  був запропонований цикл цікавих та незвичних туристичних мандрівок з краєзнавчим вернісажем «Видатні імена Придніпров’я»,  розважально-пізнавальна гра «Smart-start», гра-мандрівка країнами Європи, а той, хто не має закордонного паспорта та візи мав змогу зануритись у атмосферу подорожі, відвідавши туристичну виставку «Навколо світу за 80 книг».  Подорожі займають багато енергії, а, отже, відновити сили можна було на ярмарку українських страв «Смачно, просто, апетитно», де можна було ознайомитись з різноманітними і цікавими кулінарними рецептами. А яке ж свято без музики! Для шанувальників була презентована інсталяція «Від грамофону до МР3».
КЗ «Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді ім. М. Свєтлова» запрошувала до патріотичного майданчику «Ми любимо Україну», «Ми любимо Дніпро». Можна було познайомитись з книжковим розвалом «Українське в тренді!», фотовиставкою портретів дітей з Луганської та Донецької областей «Паростки нової України», помилуватися виставкою вишитих портретів видатних особистостей нашої держави «На вершині свободи і духу» і ще багато цікавих різноманітних заходів. 
КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей» пропонувала лялькові вистави для самих маленьких мешканців міста, ігрову програму для дітей, караоке та творчий  куточик «Бібліомайстерня.
 ДЗ «Центральна Державна науково-технічна бібліотека гірничо-металургійного комплексу України» представила презентацію-перегляд літератури «Бібліотека презентує».
Дніпропетровський міський КЗК «Центральна система публічних бібліотек для дорослих» нагороджувала переможців конкурсу «Чарівне місто над Дніпром», і вражала Hand-made майcтер-класами з орігамі та розпису.
Дніпропетровський міський КЗК «Центральна система бібліотек для дітей м. Дніпропетровська»  у своїй святковій програмі оживляла казкових героїв у малюнках на асфальті, консультувала батьків щодо залучення дітей до читання, а для маленьких любителів читання презентувала різноманітні виставки, творчі майстерні, книжкові бенефіси.
Наукова бібліотека «Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара» дала змогу зазирнути у кулуари. Вони познайомили усіх бажаючих з буднями і святами наукової бібліотеки.
Бібліотека Дніпропетровського радіоприладобудівного коледжу «сушила» мотиваційні фотографії «Читай – це сучасно, модно і стильно!» 
Державний навчальний заклад «Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» пропонував різноманітні майстер-класи з плетення волосся, та роботи в техніці квілінг, Комунальний заклад «Центральна бібліотечна система м. Дніпродзержинська» презентувала фотосушку «Спокуса читанням», Марганецька міська центральна бібліотечна система презентувала зустріч з місцевим поетом у «Марганецькому літературному солоні», КЗ «Нікопольська міська централізована бібліотечна система» пропонувала різноманіття цікавинок, виставок-експозицій, показ буктрейлерів, проведення майстер-класів та  безпрограшних лотерей, КЗК Криничанської районної ради «Криничанська центральна районна бібліотека для дорослих» презентувала яскраву експозицію «Україна понад усе», КЗ Центральна бібліотечна  система П’ятихатського району Дніпропетровської області презентувала майстер-класи та вироби ужиткового мистецтва. Синельниківська районна централізована бібліотечна система пропонувала майстер-класи з виготовлення квітів у стилі казанші, і виставки з фондів бібліотеки. А Солонянська районна централізована бібліотечна система запропонувала яскравий «Бібліотечний мікс» для мешканців та гостей міста.
Як бачимо, що від різноманіття заходів голова іде обертом, і розбігаються очі. Усі вони яскраві, цікаві і пізнавальні. Отже, бібліотека ще раз доводить свою значимість у житті кожного свідомого громадянина.

Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар