Сторінки

пʼятницю, 6 січня 2023 р.

"Book stories: з рук у руки"

Рубрика СПЗЗ «Book stories: з рук у руки» з цього року «оселяється» на сторінках бібліотечного блогу. Ми починаємо продовжувати :)  з неймовірно позитивного видання, історія якого вразила доброго друга ДОУНБ, сонячно-обдаровану людину, участника багатьох наших проєктів, тренера з лікувальної фізкультури та фітнес-тренера Ольгу Новаковську. Мова про «Маленьку книгарню щастя»… 


У кожній людській істоті ховається цілий всесвіт, 
такий же величезний, як Всесвіт навколо нього…
Дженні Колган

Я не могла відірватись від цієї книги з перших сторінок. А спочатку мене зачепив епіграф Вольтера: «Нумо читати й танцювати; ці дві розваги ніколи не зашкодять світу»

Цілком новорічна історія про здійснення мрій, про те як лимон перетворити на лимонад, якщо віриш в себе та кохаєш. Кохаєш у найширшому сенсі. По перше, мова про відданість читанню та книзі. 

Головна героїня бібліотекарка Ніна лишається без роботи. Без улюбленої й омріяної. Можна обрати шлях поза спротивом обставин і шукати вакансію подібну до тієї, що була. Але, ми ж читаємо та танцюємо. :) Отже, головна героїня вирішує змінити все кардинально та втілює власну мрію про відкриття пересувної книгарні. «Просто роби щось. Ти можеш помилитись, але потім виправиш помилку. Але якщо ти нічого не робитимеш, то нічого будеш і виправляти. І твоє життя перетвориться на суцільний жаль». Вона робить, і життя починається з нового аркуша, домівки, друзів і кохання. 

Так, історія схожа на казку, але можливість перетворити її на реальність, погодьтеся, залежить від кожного з нас. Сюжетика просочена гумором. Гадаю, дався взнаки досвід авторки, яка свого часу підробляла карикатуристом і коміком.

«У кожній людській істоті ховається цілий всесвіт, такий же величезний, як Всесвіт навколо нього. А книжки та іноді музика – це найкращий спосіб зламати бар'єр, поєднати внутрішній світ із зовнішнім, – слова діють як провідник між двома всесвітами».

Отже, прислухаємось до слів-провідників та поєднуємо мрії з реальністю. І… так, танцюємо, не зупиняючись :)


Джерело: Колган, Дженні. Маленька книгарня щастя [Текст] : роман / Дж. Колган ; пер. з англ. О. Сандига. – Київ : Рідна Мова, 2021. – 340 с. – (Авторська серія).




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар