Сторінки

четвер, 5 січня 2023 р.

Що читають бібліотекарі

Винничук, Юрій. Вілла Деккера: роман / Ю. Винничук. – Харків : Фабула, 2021. – 301 с.

Події відбуваються у Львові, за місяць до війни, у серпні 1939 р. Політичні події переплітаються з кримінальними. В місті відбуваються ряд жорстоких вбивств жінок, а ще – афери з вивезенням євреїв до Палестини, які почали зникати, не потрапивши до місця. Головний герой – Марко Крилович, журналіст, неофіційно працює в поліції і потрапляє в епіцентр цих подій, де вирують любовні та кримінальні інтриги. Любителі історичних детективів знайдуть для себе цікаву інформацію про атмосферу, яка панувала в місті перед війною, бо Львів тоді був центром дії розвідок кількох країн. Історія цікава та заплутана і вона не має завершення, тому що 1 вересня почалася війна, всі розслідування були зупинені.

У книзі чудово описане історичне тло, відтворено до найменших подробиць втрачений польсько-австрійський Львів. Тож, якщо ви любите історичні романи, Львів та загадки – щиро рекомендую цю книжку.

Головний герой книги – Марко уже з’являвся в творчості Ю. Винничука у романі «Нічний репортер», і тому ці дві книги пов’язані одним головним героєм, події романів розвиваються протягом двох років, а Марко все той же: жінки втрачають від нього голову, фортуна усміхається і обставини складаються на його користь. Драматичні  події та яскравий гумор, галицький діалект все це викликає інтерес, тож будемо чекати другу частину роману.


Ніна Ясиницька, провідна бібліотекарка відділу абонемента

Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар