Сторінки

пʼятницю, 20 січня 2023 р.

Book stories: з рук у руки

Кокотюха, Андрій Анатолієвич. Пригоди Клима Кошового [Текст] : романи / А. Кокотюха. – Київ : Довженко Букс, 2019. – 670 с.

 

Андрій Кокотюха: «Будь-яку книгу я пишу з кінця. Спочатку я придумую фінал, а потім пишу, чим ця історія могла б початися...»

 

Більше півсотні видань. Український письменник, сценарист, журналіст Андрій Кокотюха цікавить дуже різних користувачів. Полярність жанрів, стилів, наповнень сюжету. Єднає всіх поціновувачів шана за дбайливе та художне ставлення автора до мови солов`їної.

Епатажність – синонім Кокотюхи, нещодавно автор став писати під жіночими псевдонімами. Але талант не сховаєш, тому й «коронований словом» J

Докторка філологічних наук Софія Філоненко називає Андрія Кокотюху батьком «українського готичного детективу». Він не згоден, посилаючись на свою цікавість до актуальних суспільних і соціальних проблем та, скоріше, на увагу до фольклору і традицій давньої української літератури.

Сьогодні враження давнього користувача ДОУНБ Олександра Грача про один із таких детективних зразків, а саме «Пригоди Клима Кошового».

 

Я полюбляю ретро-романи. Історію молодого київського юриста, який тікає від переслідувань царської влади з Києва до Львова читав одним подихом. Незважаючи ні на які обставини, він рухається своїм шляхом і стає знаменитим детективом, до якого звертаються з найскладнішими справами. Для мене він український Шерлок Холмс, звичайно, з нашим неповторним темпераментом. Він шукає справжніх злодіїв і не карає невинних, іноді, не зважаючи на обставини, які проти героя.

Андрій Кокотюха – майстер легкого стилю. Галерея цікавих персонажів, неповторний Львів початку двадцятого сторіччя. Зацікавила мене й героїня пані Магда. Всі три детективи, що містить видання, заслуговують на читацьку увагу.

Знаю, що до дванадцяти років Андрій Анатолійович читав та писав лише казки та мріяв стати бібліотекарем. Змінив не одне місце роботи. Можливо, всі ці враження, досвід та мрії, здійснені або ж ні, допомогли йому писати про людей і світ яскраво, фантазійно та, водночас, реалістично. Зробити, так звану масову літературу, художньо досконалою.

Для мене він справжній професіонал. В одному з його інтерв`ю я прочитав, що його бажання бути абсолютно непомітним і більше слухати, читати та дивитися. А ще про те, що він вважає себе професіоналом не за розмовами, а за справами. Стосовно першого, мені здається, що Кокотюха максимально розкриває себе в своїх героях і різножанрових творах. Стосовно другого – погоджуюсь на всі сто.

Отже, не зволікайте знайомитись з особливим автором, звертаючись до фондів ДОУНБ.


Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 


Немає коментарів:

Дописати коментар