Сторінки

четвер, 19 січня 2023 р.

Світ знань нових видань

Пєтков, Сергій Валерійович. Княгиня Ольга: наріжний камінь церкви і держави [Текст] / С. В. Пєтков. - Київ : АртЕк, 2021. - 120 с.

Книга «Княгиня Ольга: наріжний камінь церкви і держави» написана в науково-популярному стилі та розкриває історію періоду її правління та життя Київської Русі.

Автором видання є український вчений, фахівець з теорії й історії держави і права, тому книга, безумовно, викликає читацьку та фахову довіру. Сергій Пєтков є автором серії науково-популярних праць з давньої історії. Тема затребувана та цікаво викладена, про кого та про що б він не писав.

Як згадує давній літопис «була вона (Княгиня Ольга – авт.) також предвозвестніці християнській землі, як денниця перед сонцем, як зоря перед світанком. Адже вона сяяла, як місяць в ночі».

Саме завдяки її сяючій діяльності Рюриковичі міцно осіли на київському престолі. Вона була першою авторкою адміністративно-податкових реформ у Київської Русі та здійснила важливі дипломатичні візити до Візантійської імперії, Болгарського царства й Угорського князівства.

До книги увійшли твори, присвячені життєпису святої рівноапостольної княгині Ольги: опис прийому великої княгині зі сторінок твору «Про церемонії» імператора Константина Багрянородного; оповідання про життя і діяльність великої княгині, наведені Нестором Літописцем на сторінках «Повісті минулих літ»; праця митрополита Дмитра Ростовського «Преставлення блаженої княгині Ольги, в святому хрещенні Єлени».

Після кожної глави – завдання у вигляді запитань, які будуть доречні як для студентства, так і для широкого загалу читачів.

Для вірян надано і молитви «предвозвестніці християнській землі». Сторінки видання просочені великою пошаною до правительки.

Книгу ілюстровано мініатюрами Радзивиллівського літопису, під яким розміщено фрагменти хроніки.


Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар