Сторінки

четвер, 25 червня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Грем, Вінстон. Росс Полдарк [Текст] : корнуоллський роман (1783-1787) / В. Грем ; пер. з англ. Т. Мухамедшин. - Харків : Ранок : Фабула, 2018. - 480 с.

Верх дурості - шкодувати про отримане задоволення. Що зроблено - те зроблено

Сага «Полдарки» була розпочата Вінстоном Гремом в 1945 році, але і через 70 років не втрачає своєї популярності. Дві екранізації, мільйони прихильників та поціновувачів досі переживають сюжет роману і  захоплюються всіма пригодами, що трапляються з персонажами.
Події відбуваються в Англії, графстві Корнуолл. Росс Полдарк – молодий британський офіцер – повертається з війни за незалежність США. Поки його не було, в рідному місті змінилось все: батько помер, залишивши у спадок напіврозвалений маєток, наречена Елізабет заручилась з кузеном героя, а шахта (що мала статус сімейного бізнесу) зовсім занепала. Ліпше було б і не повертатись, скажете ви. Але одна зустріч з юною дівчиною змінює весь хід подій в розстроєному житті Росса.
Коли я брала до рук цю книгу, навіть не могла розраховувати, що мене так «затягне». Чудовий склад, легкий хід історії розгортається перед тобою, як клубок ниток, яскраві персонажі – все це безсумнівно є у творі. Але між строк ховається щось більше – неймовірна привабливість та щирість того, що розповідається. Незважаючи на важкі теми (бідність, післявоєнні часи, розорення), не відчувається тяжкості від прочитаного. Навпаки – хочеться швидше дочитати та дізнатись – як же можна розв’язати виниклі проблеми.

Олександра Залогіна, провідний бібліотекар відділу читальних залів



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар