Сторінки

пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Пунктир

Знакова постать у сучасній українській літературі, поет, прозаїк, есеїст, «Патріарх» поетичної групи Бу-Ба-Бу (Бурлеск-Балаган-Буфонада). 
Юрій Андрухович в «Пунктирі»

«Весна псує поетів так само, як і жінок: шкіра зацвітає, слизова оболонка подразнена до знемоги, алергія на запахи змушує до розчуленості, сльози в очах, липкі плями замість предметів і цілковита просторова дезорієнтація»

«Дефініцій людини є тисячі, хай існує й така - двонога тварина без пір'я, котрій властиво сподіватися»

«Минуле, як би ми його не розуміли, є всього тільки невдалою проекцією майбутнього, його завжди недосконалим наслідуванням»

«Світ цей занадто брутальний, аби можна було його змінити на краще за допомогою слів, але й занадто ніжний, аби щось у ньому змінити за допомогою куль»

«Справжня свобода - не тоді, коли вона є, а тоді, коли ти її по-справжньому хочеш»

«Усі ми - тільки відголоски великого Світового Дзвону, і жодне наше слово не народжується само собою»

«Щасливі спільноти не мають потреби в історії. Тільки нещасливим спільнотам вкрай потрібна їхня історія, бо вони через неї прагнуть пояснити собі й іншим свої нещастя, легітимізувати свої невдачі, свою неспроможність»

Андрухович, Юрій. ВорохтаріумВорохтаріум: літературний тріалог з діалогом і монологами [Текст] / Ю. Андрухович, О. Бойченко, О. Друль. - К. : Пабулум, 2018. - 239 с.

Кулешов, М. Поминки по надприродному: [Про візит до Дніпропетровська письменника Юрія Андруховича] [Текст] / М. Кулешов // Наше місто : Газета для жителів Дніпропетровська. - 2015. - № 8(26.02). - С. 33

Онищенко, А. Відверто про життя та творчість: [Про творчий вечір поета, прозаїка, перекладача Юрія Андруховича в Палаці Культури металургів ПАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг"] [Текст] / А. Онищенко // ArcelorMittal : Обласний соціально-економічний щотижневик. - 2015. - N 6(20.02). - С. 7 : фот.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар