Сторінки

четвер, 18 червня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Скляренко, Семен Дмитрович. Святослав [Текст] : роман / С. Скляренко. - Харків : Фоліо, 2012. - 670 с.

"Мандруючи понад старим Днiпром свiтанками, удень i вечорами, вночi, пiд чистим зоряним шатром, перед вогнем, що руки грiв теплом, я думкою летiв через тумани. Туди, в минувшину далеких днiв, коли дiди, забутi й незабутнi, уперше стали мiж високих гiр, оглянули широкий виднозiр, за поколiння дбаючи майбутнi..."

Нещодавно знову перечитувала чудові по виконанню історичні романи українського письменника Семена Скляренка. Вони повертають читача в часи Київської Русі. Про життя людей - від князів до простих смертних - він оповідає в багатогранній дилогії "Святослав" і "Володимир".
У романі «Святослав» дивовижний світ епохи правління мудрої княгині Ольги та її сина Святослава (942—972), чиє життя простежується письменником від юнацьких років до трагічної загибелі. Великий князь Київський, визначний політичний діяч і воєначальник зображений автором простою людиною із власними сумнівами, мріями, болем та любов’ю до ключниці Малуші, яка народила йому сина Володимира, майбутнього хрестителя Русі. 
У підсумку - мені сподобалося, прочитала за три дні і практично на одному диханні. Атмосферна книга про час, який люблю. Добре, що є такі видання. Ті, хто захоче ознайомитися з історією своєї Батьківщини, може зануриться в захопливий світ давнини.

Олена Осипович, головний бібліотекар відділу періодики



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар