Сторінки

середу, 24 червня 2020 р.

«Літературні історії поза часом та кордонами»



Прокоп, Дмитро. Українці в Західній Канаді: до історії їхнього поселення та поступу [Текст] : зб. цікавих статтей і дописів для старших і молоді / Д. Прокоп. - Едмонт ; Вінніпег : [б. и.], 1983. - 291 с. - Б. ц.


Продовжуємо подорожі історією завдяки джерелам  з Канадсько-Українського  бібліотечного центру ДОУНБ.

Дмитро Прокоп – відомий вчитель і громадський діяч. Прожив в Канаді все життя. Приїхав в 1912 році з Західної України. Протягом цього довгого часу вчителював та займався культурницькою діяльністю. Часто виходили його статті з історії українського поселення на Заході в різних часописах.
В книжці «Українці в Канаді» висвітлено багато подій піонерського часу українських поселень та дана характеристика окремих українців, що розбудовували Канаду. Просто та  невимушено описує автор ті часи, додаючи при нагоді щедрий фактичний матеріал та приводячи документальні дані.
Багато своїх  статей Дмитро Прокоп присвячує національно – культурній діяльності. Розуміючи вагу збереження української спадщини, він детально пише про українські школи, про поширення української мови на континенті, про ставлення місцевого населення до перших українських поселенців
 «Українці в Західній Канаді» - літературний нерукотворний пам’ятник. Ми гортаємо сторінки та пишаємося успіхами наших дідів й прадідів , які розбудовували Канаду, переборюючи великі  труднощі, зазнаючи поневірянь й дискримінації.
Зберігаймо пам'ять про минуле. А щоб краще  його знати вивчаймо спомини про наших поселенців в Канаді.


Якщо вас зацікавила ця книга, ласкаво просимо до Канадсько – Українського Бібліотечного Центру за адресою: пр. Д.Яворницького, 18, 2-й поверх.




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар