Сторінки

середу, 28 серпня 2019 р.

Пунктир

Стівен Пол Джобс - один із засновників корпорацій Apple, Next, Pixar та ключова фігура у світовій комп'ютерній індустрії. Людина, яка багато в чому визначила хід розвитку суспільства. Він представив світу кольоровий комп'ютер iMac, потім iPod і iPhone. Саме приклад Джобса доводить: людина, котра мислить не так як усі, котра уникає шаблонів у вирішенні задач на шляху до мети, здатна вплинути на світ, змінити його на краще та досягнути величних успіхів. Давайте разом поринемо у вир думок нового героя «Пунктиру».

«Джобс міркував про себе як про мистця, і заохочував розробників думати про себе так само. Метою ніколи не було перевершити конкурентів чи заробити багато грошей. Метою було створити найкращу річ серед можливих чи навіть трохи кращу».
Енді Герцфельд

«Ви хочете все життя продавати підсолоджену воду чи хочете піти зі мною і спробувати змінити світ?»

«Джон Скаллі зруйнував Apple, наповнивши свідомість співробітників компанії хибними цінностями. Він замінив людей з правильними принципами на людей з неправильними. І разом вони заробляли десятки мільйонів доларів, піклуючись про власну славу і благополуччя більше, ніж про Apple і, найголовніше, користувачів її продукції».

«Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її».
«Коли ти молодий і дивишся телевізор, то думаєш, що телекомпанії змовилися і хочуть зробити людей тупими. Але потім ти дорослішаєш і приходить розуміння: люди самі цього хочуть. І ця думка лякає набагато більше. Змова - це не страшно. Ти можеш пристрелити виродків, почати революцію! Але немає ніякої змови, телекомпанії просто задовольняють попит. На жаль, це правда».

«Креативність — це просто створення зв'язків між речами. Коли творчих людей питають, як вони щось зробили, вони відчувають себе трохи винуватими, тому що вони не зробили нічого насправді, а просто помітили. Це стає їм зрозуміло з часом. Вони змогли зв'язати різні шматочки свого досвіду і синтезувати щось нове. Це відбувається тому, що вони пережили й побачили більше, ніж інші, або тому, що вони більше про це думають».

«Моя модель бізнесу – група The Beatles. Четверо хлопців, кожен з яких тримав під контролем погані нахили іншого. Вони врівноважували один одного, і результат виявився більшим, ніж просто сума складових. Таким, на мій погляд, повинен бути бізнес: великі справи не здійснюються поодинці, вони завжди є досягненням команди».

«Найкращим способом створити щось значиме в двадцять першому столітті може виступити лише об’єднання творчості з технологією».

«Озираючись назад, можу сказати, що моє звільнення з Apple стало найкращою подією в моєму житті. Я позбувся багажу успішної людини і знову знайшов легкість і сумніви новачка. Це звільнило мене і ознаменувало початок мого найбільш творчого періоду».

Далі буде

Джобс, Стив. Стив Джобс о бизнесе. 250 высказываний человека, изменившего мир [Текст] / С. Джобс ; ред. А. К. Томас ; пер. с англ. В. Ионов. - М. : Альпина Паблишер, 2012. - 256 с.

Айзексон, Волтер. Стів Джобс [Текст] : [біографія засн. компанії Apple : пер. з англ.] / В. Айзексон. - К. : Брайт Стар Паблішинг, 2017. - 608 с. : фот.

https://maximum.fm/novini_t2




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар