Сторінки

четвер, 25 червня 2015 р.

Міжнародний день моряка

Однією з найбільш легендарних професій у всьому світі є професія моряка. Чому? Бо споконвіку трудівники моря здійснювали і продовжують здійснювати найрізноманітнішу і таку необхідну для всіх нас роботу. Моря і весь світовий океан, річки, озера і водойми є невід’ємною частиною всієї нашої історії, культури та економіки.
До цієї небезпечної професії, професії мореплавця, завжди була повага, адже її коріння сягають у найдавніші часи. А зараз, за даними статистики, моряки торгового флоту супроводжують понад 80% всієї світової торговельної діяльності, адже є ще і рибальство, і різноманітні наукові дослідження, і маса іншої роботи, яку просто не можливо було б виконувати, не звертаючись до допомоги тих, хто більшу частину свого життя проводить в морі
Професійне свято всіх людей, пов'язаних з морем, вийшло на міжнародну арену в 2010 році і відзначається щорічно 25 червня. Воно засноване згідно спеціальної резолюції, прийнятої державами-членами Міжнародної морської організації, яка входить до складу ООН, на конференції в Манілі (резолюція №19).
У цей День ми вітаємо всіх моряків і працівників цієї галузі! Бажаємо щирої радості та успіхів, нових досягнень! Зі святом!



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар