Сторінки

вівторок, 16 червня 2015 р.

Добровільна творча організація

Українські поети, прозаїки, драматурги, критики і перекладачі входять до Національної спілки письменників України (НСПУ), яку було створено 16 червня 1934 року. Центральний осередок розташовано в Києві, у відомому маєтку Лібермана за адресою вул. Банкова, 2. Крім того, існують обласні організації НСПУ.
Свого часу Спілку письменників очолювали Максим Рильський, Микола Бажан, Олесь Гончар, Юрій Смолич, Олександр Корнійчук, Павло Загребельний, Юрій Мушкетик та Володимир Яворівський. У 2014 році головою Національної спілки письменників України було обрано Михайла Сидоржевського. Керівництво НСПУ намагається переформатувати організацію на сучасний і мобільний осередок творчого життя: працює з творчою молоддю, робить цікаві сучасні літературні проекти. У 2013 році Національна спілка письменників України заснувала власний книжковий рейтинг, де, зокрема, є й номінація для дитячих книжок.
На сьогодні у фондах ДОУНБ дуже багато видань Спілки письменників, статтей про її діяльність, а також бібліографічних довідників, де знайдеться інформація про кожного члена відомої добровільної творчої організації України.



Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар