Сторінки

середу, 24 червня 2015 р.

Від 75 до 50 тисяч робіт

У 1901 році, 24 червня, була відкрита перша виставка Пабло Пікассо. Саме Париж побачив 75 картин 19-річного іспанського художника, маловідомого за межами Барселони. Готуючись до неї, він замкнувся вдома і писав по три картини на день протягом місяця. Виставка мала успіх, а критики гідно оцінили унікальний стиль молодого Пабло. Праця окупилися сторицею, в плані визнання і морального задоволення, хоча і не принесла Пікассо прибутків. Фінансові та особисті труднощі знайшли відображення в картинах так званого «блакитного періоду» творчості Пікассо, який відомий роботами в синьо-зелених тонах.

За три роки після першої виставки Пікассо заробив достатньо, щоб відкрити в Парижі власну студію, яка згодом стала місцем зустрічей сучасних художників, письменників і меценатів. Саме в цей період зусилля художника і прагнення його до успіху почали приносити плоди. У 31 рік Пікассо вже був дуже близький до статусу мільйонера, так успішно і дорого він продавав свої картини. 

І, дійсно, Пабло Пікассо був генієм, який з раннього віку наполегливо працював і залишив по собі спадщину у 50 тисяч робіт та став визнаною фігурою в мистецтві 20-го століття.











Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар