Сторінки

четвер, 7 жовтня 2021 р.

Що читають бібліотекарі

Флегг Фенні. Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка» [Текст] : роман / Ф. Флегг; пер. з англ. Д. Петрушенко. – Харків: Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 320 с.


«Смажені зелені помідори в кафе “Зупинка”» – це низка зустрічей і спогадів старенької Нінні Тредгуд. 

Евелін Кауч дуже тяжко переживає кризу середнього віку. Те, яким став світ з усіма його новими технологіями, незрозумілий для неї. Постійне поїдання солодощів у великій кількості, відсутність взаєморозуміння вдома, надто низька самооцінка — все це робить її нещасною. Евелін із чоловіком провідує його маму (у неї з невісткою, м'яко кажучи, не дуже дружні стосунки) в будинку для літніх людей «Трояндова тераса». В цьому ж місці вона знайомиться ще з однією мешканкою будинку – Нінні Третгуд, яка у свої 86 років, незважаючи на нелегке життя, не втратила віри в прекрасне.

Автор у романі викладає події не послідовно. Розповідь ведеться як спогади: спочатку одна ситуація, а ось у пам'яті спливла інша людина та події, які відбувалися роками пізніше.

Більшість розповідей пов'язано з Іджі та Рут, які відкрили кафе «Зупинка» біля залізничної станції. Це місце стало серцем маленького містечка, притулком для багатьох людей Рут – сяйво, що притягує до себе кожного. Іджі – маленьке чортеня, але вона вірний друг. Сильна, розумна і одна з небагатьох, хто у важку хвилину може допомогти.

Фенні Флегг у словах і вчинках своїх персонажів показує, що, незважаючи на все пережите, можна зберегти в собі оптимізм і бути щасливим.

Я рекомендую її почитати. Книга залишає по собі приємний післясмак.

Оксана Гайдук, провідна бібліотекарка патентно-технічного відділу



Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  



 

Немає коментарів:

Дописати коментар