Сторінки

вівторок, 12 жовтня 2021 р.

Світ знань нових видань

«Хай буде завжди над нашою Батьківщиною

Таке блакитне небо, як на моїх картинах!»

Віктор Лобода

Представляємо спогади нашого земляка, українського  митця - маляра, графіка, скульптора і поета, одного з найяскравіших представників андеґраунду, організатора артистичного товариства «Степ» у Дніпрі, ілюстратора «Кобзаря» Тараса Шевченка, поеми «Мазепа» Джорджа Байрона, власної книги гравюр і поезій «Голод – Реквієм» Віктора Лободи. 

На світогляд його, звісно,  вплинула майстерня Тетяни Яблонської у Київському художньому інституті, де навчався. Автобіографічна книга «Спогади городянина» – унікальний документ часу -  майже цілий вік двадцятий з його жорнами та сполохами.  В ній – український Катеринослав, Дніпропетровськ, галерея людей різних національностей та культур, відкритих добру або навпаки; багато фотоілюстрацій, що створюють додаткове візуально-емоційне наповнення. 

У передмові художник-конструктор друкованих видань, фотограф Андрій Кісь зазначає: «Я спершу читав ці спогади фрагментарно. Мені подобались описи природи , спостережливість автора, ліричність вдачі. Вчитуючись, перечитуючи, цей текст поглинав мене. Я зауважив небуденний літературний талант, критичне мислення автора, яскраві описи персонажів і подій…».

Віктор Лобода – митець, що зберіг у собі, незважаючи на всі сумні та трагічні фарби свого життя, неймовірно світле та оптимістичне наповнення та справжню мудрість. Читаємо та навчаємось.


Ще більше інформації на порталі «ДніпроКультура» у матеріалі

Віктор Лобода: шукач сонячного світла https://www.dnipro.libr.dp.ua/Viktor_Loboda



 Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар