Сторінки

середу, 13 жовтня 2021 р.

Винахідники, віват!

Унікальна розробка 

              юних дніпровських інженерів

Юні дніпровські інженери створили унікального робота-тренера, аналогів якому немає у світі. Свою розробку вони представлятимуть на найпрестижнішому міжнародному змаганні з робототехніки FIRST Robotics Competition. Цьогоріч цей конкурс збере тисячі учасників із 34 країн світу. Від України бере участь дві команди – з Києва і Дніпра. 

За умовами змагань, за півтора місяця учасники мали створити промислового робота, який розвиває швидкість до 15 кілометрів на годину, кидає та збирає м’ячі та важить при цьому не більше 60 кілограмів. Та дніпровська команда пішла ще далі. Вони вирішили зробити зі свого робота першого у світі спортивного тренера для паралімпійців та людей з особливими потребами. 

Учасниця команди Марія Калініченко про цей винахід сказала: «Ми захотіли створити такого робота, який би допомагав людям у тренуванні, пришвидшував швидкість реакції. Завдяки штучному інтелекту робот зможе аналізувати фізичні можливості гравців та запам’ятовувати їхню поведінку. І якщо їм стало погано — навіть допомагати».

Куратор команди Олександр Хоріщенко сказав, що ідея створення такого робота далекосяжна, і вона розв’язує такі питання, яких на сьогодні, принаймні в нашій країні, поки що не торкався ніхто. Самі паралімпійці оцінили цю ідею як перспективну, цікаву й соціально корисну.

Тож юні винахідники та їхні керівники впевнені: з таким проєктом їм вдасться заявити про себе.

А міжнародний фінал відбудеться в цьому році у США.

Спонсором дніпровських юних інженерів стала українська промислова компанія Інтерпайп. Бо там впевнені, що майбутнє саме за такими підлітками!


 Тетяна Мищенко, завідувачка патентно-технічного відділу




 Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар