Сторінки

четвер, 6 серпня 2020 р.

Що читають бібліотекарі

Джіо, Сара. Фіалки в березні: роман / С. Джіо; пер. з англ. Т. Скрипник. – Харків: Віват, 2019. – 320 с.– (Художня література).

Сара Джіо – сучасна американська журналістка і письменниця, авторка восьми книг, перекладених більш ніж 20 мовами, в тому числі й українською. Якщо ви любите зворушливі романтичні історії з елементами детективу, ви поступово перечитаєте всі твори, в сюжетах яких любовна лінія органічно переплітається з розслідуванням.
Роман «Фіалки в березні» є чудовою книгою для відпочинку. Це – вдалий вибір для відпустки, ідеальне читання для літака або за вранішньою кавою. Вона дуже легка.
Люблю історії, в яких події відбуваються на островах. Відразу ж створюється така камерна атмосфера. При тому, що мешканці острова всі один одного і все один про одного знають, і завжди є в таких місцях яка-небудь стара таємниця, загадка або дивина. А ще мені подобається, коли героїня, переживши кризу (тут – розлучення), вирушає в місця сили, або особливі енергетичні зони. Так і зробила героїня книги Емілія Вілсон, приїхавши до своєї двоюрідної бабусі Бі, щоб підзарядитися гарними споминами дитинства. Роман не був би романом, якби Емілія не зустріла чоловіка по імені Джек. А там усе завертілося: новий знайомий, бабуся проти, а мешканці острова щось недомовляють. Минуле вривається в сучасне життя і змінює його, впливаючи на події та персонажів. 
Чомусь багато хто думає, що жанр сентиментальної прози переживає не кращі часи. Варто прочитати цю книгу, щоб зрозуміти, що це не так. Читання вийшло дуже приємним. Я повністю занурилася в світ героїв роману. Мені навіть самій закортіло пожити трохи на якомусь острівці і закохатися там. 

Ірина Білоус, провіднa бібліотекарка відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи








Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар