Сторінки

вівторок, 25 серпня 2020 р.

Світ знань нових видань

Тарас Шевченко та дворянські родини: збірка нарисів / Національний музей Тараса Шевченка. – Київ: Фенікс, 2018. – 448 с.: іл.

Цього разу пропонуємо ознайомитися зі збіркою нарисів про тих особистостей, спілкування, з якими спонукали Тараса Шевченка до створення значної частини його поетичних і малярських творів. Це дворянські родини – нащадки козацької старшини ХVII–ХVІІI століть. 
Світ аристократів Лівобережної України поет відкрив для себе під час подорожей рідною країною в середині XIX століття. Йому вдалося позбавити українську еліту негативного образу, показавши, що представники шляхти, шукаючи власну ідентичність, ставали меценатами, колекціонерами, активними творцями української науки та культури.
Вісімнадцять нарисів в історичному зрізі, що розгортають взаємовпливи та хитросплетіння родинних зв’язків, роль в їхньому житті поета та живописця, влив на світ культури – у збірці «Тарас Шевченко та дворянські родини». Видання доповнене архівними фотографіями й ілюстраціями з колекції Національного музею Тараса Шевченка.




Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар