Сторінки

понеділок, 16 грудня 2019 р.

Неймовірно, але правда

Читальну залу бібліотеки у 1901 році відвідало 8645 користувачів, з них 628 жінок. Найбільша кількість відвідувань – 1165, припала на січень, трошки менше відвідувань у вересні – 920 та жовтні – 894. Найменше користувачів відвідало читальню у серпні – 173 особи. Порівняно з минулим роком число відвідувань зменшилось майже на 47%, що пояснюється введенням плати за відвідування читального залу за новими правилами з лютого місяця. 
З введенням плати за читання в розмірі 3 коп., деякі читачі почали звертатись до безкоштовних (народних) бібліотек. Інші ж користувачі, які відвідували бібліотеку не заради читання, а для зустрічей з друзями, просто проведення часу, а взимку щоб погрітися – зовсім перестали заходити до бібліотеки. Приймаючи до уваги тісноту приміщення читального залу це звільнило читальню від небажаного елементу відвідувачів, і призвело до покращення якості обслуговування дійсних читачів бібліотеки та дало змогу підтримувати в читальні тишу та порядок.

Отчет Екатеринославской Городской Общественной библиотеки за 1901 год [Электронный ресурс]. – Екатеринослав: Типо-литогр. Губерн. Правления, 1902. – 30 с. – Текст. дан. – Режим доступу: https://www.libr.dp.ua/fullkr/index.php?pbp=95 (дата звернення: 16.12.19). – Загл. с экрана.



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар