Сторінки

четвер, 13 квітня 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Мнишек, Хелена. Прокаженная [Текст]: роман / Х. Мнишек. - Минск: Ураджай, 1994. - 558 с.

Роман "Прокажена" розповідає про прекрасну і трагічну любов чарівної Стефанії Рудецької і знатного польського магната Вальдемара Міхоровського. На початку двадцятого століття книга мала величезний успіх і видавалася в Польщі шістнадцять разів. Кажуть, що Мнішек писала роман, коли у неї загинув чоловік, і деякі припускають що це може бути однією з причин трагічного завершення роману.

Роман «Прокажена» я знайшла за порадою подруги в бібліотеці, почала читати ввечері, закінчила читати під ранок, і приблизно тиждень не могла відійти від прочитаного.
Відтепер "Прокажена" Гелени Мнішек - один з моїх найулюбленіших романів. Я навіть знайшла цю книгу і поповнила свою особисту бібліотеку, щоб мати можливість перечитувати самій і пропонувати своїм подругам.
Перечитуючи роман знову я отримую велике задоволення. Цей роман можна поставити поруч з «Джейн Ейр», «Співаючі в тернику», «Корольок - пташка співоча».
Красива історія кохання, чиста, трохи наївна, і така щира, послана небом і зруйнована на землі заздрістю, зарозумілістю, стереотипами і марнославством. Головна лінія - нерівний шлюб: вона - простачка, він - аристократ. Актуальна тема і на сьогоднішній день, змінилися тільки декорації.
Просто назвати книгу любовним романом, язик не повертається... Історія дійсно вражає і байдужим залишитися не можна... Але крім любовної трагедії, тут піднімається питання про соціальну нерівність, про велич душі, про підлість, яка панує в суспільстві. Вражає безсердечність і любов ...
Після прочитання роману ще краще розумієш, що справжні почуття дорожче будь-яких грошей, що знатне походження і зобов'язання перед своїм родом можуть зробити людину глибоко нещасною. І розумієш найголовніше, що СЛОВО може поранити, а може вбити...
Тут показані почуття між чоловіком і жінкою, такі чисті і справжні, що коли читаєш про їх переживання, ти хочеш теж знову пережити цей прекрасний час, найщасливіший час для кожної людини, час коли любиш.
Дуже рекомендую прочитати цей твір всій жіночій половині нашої країни, незалежно від віку. Ви не пошкодуєте!

Бриткова Тетяна, бібліотекар відділу періодики 



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook Twitter
Замовити книги можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар