Сторінки

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Світ знань нових видань

Головешко, Леонід Матвійович. Традиції, звичаї та побут українських козаків. XV-XXI / Л.М. Головешко. – Маріуполь: Новий світ, 2009. – 168 с. : іл.: фото. 
Автор навчально-методічного посібника «Традиції, звичаї та побут українських козаків XV-XXI» намагається підтвердити головну тезу про історичну єдність козацької спадщини всієї України. Книга спрямована на констатацію змін, що відбулися в психології більшості вчених, їх суспільних поглядах на історико-правові явища та факти.   У ній подається історичний екскурс – «Козаччина – символ України», який дає загальну картину генезису українського козацтва від часів Київської Русі до теперешнього часу. Автор використав багато вітчизняної та іноземної літератури, українських дослідників і письменників, щоб послідовно, логічно та цікаво викласти дуже складну, актуальну проблему, історії періоду козаччини, а саме їх традиції, звичаї та побут. Книга насичена багатим фактичним матеріалом, у ній подані маловідомі факти з історії козацтва та України в цілому. Особлива увага приділена історії легендарної Запорізької Січі.  Як жили запоріжці, який був уклад військового та громадського життя на Запоріжжі, які були військові звичаї і традиції козаків, роль військового устрою українських козаків, яка роль Запорізької Січі в оновлені й будівництві української державності, - на ці та інші питання ви знайдете відповіді у згаданій книзі.  Можна впевненено стверджувати, що з великим інтересом будуть прочитані читачами матеріали про традиції військової дисципліни, побратимства, бойового мистецтва. 
Традиції, звичаї та побут українських козаків – головна тема книги.  Автор у шістьох розділах провів детальний аналіз військових традицій козацтва, запорізьких характерників, звичаєвого права, духовного життя та побуту козацтва. 
Книга адресована учням і студентам, що упереджено ставляться до однобічного викладення, які зустрічаються в учбовій літературі. 
До бібліотечних фондів  видання потрапило в дарунок від  автора - Леоніда Матвійовича Головешко, кандидата історричних наук, професора Міжнародної кадрової академії (МКА), члена Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», Голови Ради Старійшин «Православного Козацького війська».



 Ми в соціальних мережах:  Vkontakte  Facebook Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар