Сторінки

четвер, 23 березня 2017 р.

Що читають бібліотекарі

Набоков, Володимир Володимирович. Лоліта [Текст] / В.В. Набоков. - Томськ: Томський університет, 1991. - 448 с.

«Жодна людина не здатна сама по собі зробити ідеальний злочин; випадок, проте, здатний на це»
 Гумберт Гумберт

У 1955 році побачила світ "Лоліта" – роман Володимира Набокова. Викликавши скандал по обидві сторони океану, ця книга піднесла автора на вершину літературного Олімпу і стала одним з найвідоміших і, без сумніву, найбільш великих творів ХХ століття. Сьогодні, коли полемічні пристрасті навколо "Лоліти" вже давно вляглися, можна впевнено сказати, що це – книга про велику любов, яка подолала хворобу, смерть і час, любові, розімкнутої в нескінченність, "кохання з першого погляду, з останнього погляду, з одвічного погляду ". 
У цьому романі описується сповідь дорослого, скажімо так, психічно нездорового чоловіка Гумберта до зовсім юної дівчинки Лоліти, їх відносини, таємний зв'язок, втеча Лоліти від свого "батька", його сповіді в любові до своєї маленької донечки.
Цю книгу можна віднести до класичного твору психіатричної літератури, тому що в романі дуже добре розкрито психічний стан Гумберта. 
Читати книгу, незважаючи на досить витончений сюжет і складний стиль автора, мені сподобалося. 
Вважаю, що книгу слід прочитати і винести з неї відповідні висновки: з більшою пильністю і уважністю ставитися до виховання своїх дітей.

Ірина Полова, бібліотекар ІІ категорії відділу періодики ДОУНБ



Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte  Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар