Сторінки

четвер, 16 березня 2017 р.

Громыко, Ольга. Профессия: ведьма. Ведьма-хранительница. Верховная Ведьма. Ведьмины байки: тетралогия / О. Громыко. – М.: АЛЬФА-КНИГА, 2008. - 1087 с.

Запрошую до світу фентезі

Чи є в світі люди, котрі не люблять чарівні казки? «Ну, це навряд чи» - відповісте ви і будете абсолютно праві. Саме до чарівних казок можна віднести тетралогію Ольги Громико про звичайну дівчину з дивним ім'ям Вольха Редна. Але, як відомо – «сказка ложь, да в ней намек»... Ось і тут: за, здавалося б, казковими героями і різноманітними пригодами можна роздивитись знайомі нам життєві ситуації.
«Кто сказал 'Тяжело в учении, легко в бою'? А подать его сюда, в бой!» 
«Школа Чарівників, Піфій і Травниць» закінчена, але проблеми молодої дипломованої відьми тільки починаються. Вольху Редну чекають в Догеві, країні вампірів. Але «распределение предполагает, а проведение - располагает». Забажалося їй, бачте, пригод, легендарних подвигів і розгадок таємниць! Що ж, хлібна посада королівського мага тепер ні до чого, і будь ласка - тепер Вольсі Редній буде про що розповісти онукам якщо, звичайно, вдасться з честю вийти з люб'язно підкинутих Долею випробувань. Зустріне вона на своєму шляху і вірних друзів і заклятих ворогів і того єдиного, заради якого готова пожертвувати собою. І зовсім не важливо що друзі: троль, вампіри та ельфи, а єдиний -  взагалі повелитель Догеви – долини вампірів.
Повісті живі, іронічні, легко дають можливість відчути себе на місці героїв,  що завжди приваблює. Але при всій своїй легкості не дурні, а навіть зовсім навпаки! Ну звичайно, тут немає занудних повчань, але легких філософських роздумів і життєвої мудрості вистачає!
Що приємно, ці книги для всіх - їх читають і чоловіки і жінки різного віку.

Олена Осипович, головний бібліотекар відділу періодики



Ми в соціальних мережах:  Vkontakte  Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар