Сторінки

пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Вікторія Токарєва. На короткому подиху буття

Розсипи життєвих мудростей, іноді повчальних і безапеляційних, але необхідних, наприклад: «все бывает, как бывает, а не так как хочется», «когда что-то складывается - складывается сразу. Или никогда».
Почуття гумору  +. Літературний смак  +.
Вікторія Токарєва. Вона не заглиблюється в життя, «не взрыхляет» його своєю розумової енергією і не ділиться з нами паростками «мильйона терзаний» як, наприклад, це робить Людмила Улицька.
Вона вихоплює пильним письменницьким поглядом з життєвого плину героїв, у кожного з яких своя правда, і сюжети-маршрути, за якими радить йти, або ігнорувати.
Її персонажі подорожують не тільки в лабіринтах вчинків, вони подорожують буквально, пізнаючи і з цікавістю вбираючи в себе менталітет інших смаків, поводжень, оцінок. І Токарєва представляє нам, як доповнюється і збагачується картина власного світу, завдяки сюжетам інших доль і наскільки шлях цього збагачення складний для тих, хто здатен мислити  та відчувати.
Запрошуємо до читання та «перечитання» літературної спадщини Вікторії Самойлівни, щоб ступати по життю легше, з відчуттям короткого подиху  і щемливої неповторності кожної миті буття.




Більше про бібліотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Vkontakte  Facebook  Twitter



Немає коментарів:

Дописати коментар