Сторінки

вівторок, 25 серпня 2015 р.

День любові до самого себе

Як часто ми чуємо про важливість прояви любові та поваги до інших людей і при цьому ігноруємо любов до себе, прирівнюючи це почуття до егоїзму. Але чи можлива справжня любов до інших, якщо людина не любить і не приймає себе? Щоб відповісти на це запитання, варто розібратися, яка вона, справжня любов до себе? У чому її відмінність від егоїзму і як вона пов'язана з любов'ю до оточуючих нас людей?
Перш за все, любов до себе виражається в нашому прийнятті себе такими, якими ми є. Людина, яка любить себе, бере на себе відповідальність за свої вчинки, дає собі право на помилку і право на її виправлення. Вона перестає вимагати від інших виконання своїх бажань і сама робить кроки до їх здійснення. Вона дарує свою любов з радістю, нічого не чекаючи у відповідь. 
Любити себе – жити повним життям. Дати собі право бути людиною, тобто переживати досвід, мати страхи, переконання, помилки, недоліки, бажання і надії. Дуже важливо жити усвідомлено в даний момент часу, без оцінок і порівнянь. І якщо щось не влаштовує, то не лаяти себе і весь світ за це, а знайти в собі сміливість змінити ситуацію. Адже в засудженні себе немає ніякого сенсу, обливаючи себе брудом складно стати чистим. Будь-яка ситуація – лише привід замислитися над тим, що було зроблено не так і як можна це виправити. 
Який же зв'язок між любов'ю до себе та до інших? Ми не завжди замислюємося, що наші почуття до людей проходять крізь призму ставлення до себе. Якщо ми з повагою ставимося до своїх бажань і потреб, то значущими для нас стають і бажання інших. Чим більше ми приділяємо уваги собі, своїм прагненням, тим більше повним життям починаємо жити, відкриваючи в собі все нові і нові грані, якими хочеться поділитися з іншими. Варто тільки пам'ятати, що й інші люди мають право на любов до себе. Це і є позбавлення від власного егоїзму. Так, з цієї любові до себе, народжується любов до інших.
Ми живемо у світі, де все взаємопов'язано, і всі інші люди ніколи не будуть частиною нас повністю. У кожної людини є свій власний світ і своє особисте життя. Кожна людина унікальна, і все, що є у нас в цьому світі – це ми самі. Любити себе – значить жити повним життям, а любити інших людей – значить, дати їм свободу самостійно розпоряджатися їхнім власним життям.
Вчіться дивитися на світ навколо вас, приймайте і розумійте його і себе. Дотримуйтесь велінням свого серця, і ваш вибір завжди буде правильним. Дозвольте любові увійти у ваше серце, не діліть її на себе і на інших, просто любіть, – і побачите, як світ навколо заграє новими фарбами. 




Більше про бібіотеку  тут
Ми в соціальних мережах: Vkontakte Facebook  Twitter

Немає коментарів:

Дописати коментар