Сторінки

вівторок, 18 серпня 2015 р.

Що читають українці?


Громадське телебачення вирішило вийти на вулиці Києва і поцікавитись у перехожих чи мають вони час на книжки, і яку літературу обирають для себе.

З 18 опитаних респондентів тільки двоє відповіли, що не мають часу на читання. І ця статистика не може не радувати. Читають усі. Молодь і студенти, молоді мами, дорослі зрілі люди, люди поважного віку, сімейні пари. Хтось надає перевагу електронним виданням, а дехто залишається вірним тільки друкованим виданням. Дехто ж, навіть, читає декілька книжок одразу. Цікава практика, чи не так?
 А ось спектр інтересів респондентів дійсно вражає. Починаючи від інтернет-видань, книг з бізнесу і маркетингу, закінчуючи класичною семантикою, Едвардом де Боно та Біблією. Звичайно і художня література також приваблює киян. Книгомани перевагу надають Е.М. Ремарку, С. Кінгу, Р. Кійосакі, М. А. Булгакову.
А взагалі, як на мене, що б не було обране для читання, трактати з філософії, підручники із саморозвитку чи художня література, у процесі читання формується правильне логічне мислення, здатність до формування своєї точки зору, збагачується словниковий запас. Перелік переваг читання можна продовжувати досхочу, та це не має сенсу. Бо кожна свідома людина розуміє, що читання є невід’ємною ланкою у становленні інтелігентної людини незалежно від її віку, статі і роду занять. 
Отже, читайте, розвивайтесь, ставайте мудрішими, а формат – не має значення! І звичайно, ми завжди чекаємо на Вас у відділах нашої бібліотеки для того, щоб задовольнити Ваші найвибагливіші запити! Бо ми працюємо для Вас!




Більше про бібіотеку тут
Ми в соціальних мережах:  Vkontakte Facebook Twitter


Немає коментарів:

Дописати коментар