Сторінки

вівторок, 26 вересня 2023 р.

Світ знань нових видань

Вайнер, Ерік. Географія геніальності. Найцікавіші місця світу від Давньої Греції до Кремнієвої долини / Е. Вайнер ; пер. з англ. О. Гульовата. – Харків : Vivat, 2021. – 448 с. – (Саморозвиток). – Пер. вид. : The Geography of Genius. A Search for the World’s Most Creative Places, from Ancient Athens to Silicon Valley.

 У дитинстві автора цієї книги називали не інакше як генієм. Довелося виправдовувати та з часом і самому замислитися, а яка ж ціна такої долі, що саме її формує, які міста та навколишній світ додають особливостей.
До вашої уваги книга «Географія геніальності. Найвидатніші місця світу від Давньої Греції до Кремнієвої долини» відомого американського журналіста й автора бестселерів, кореспондента Національного громадського радіо, автора репортажів із понад тридцяти країн світу, статей для «The Washington Post», «AFAR», «The New York Times», «Los Angeles Times BBC», «The Best American Travel Writing» Еріка Вайнера.
Ти читаєш про Сократа, Стіва Джобса, Ейнштейна, а в контексті – минуле стародавніх і сучасних Афін, загадковий Китай і його династії, Відень часів Моцарта та Фройда. Автор майстерно поєднує власні висновки та висновки колег-журналістів, матеріали досліджень, онлайнові розмови з оточуючими екскурсоводами та місцевими мешканцями. А ще – почуття гумору та іронія, що максимально наближують викладене до читача.
«Навіщо вирушати в цю мандрівку? Найпростіша відповідь – це бажання продовжити шлях істинного історика, щоб дослідити найвеличніші прагнення людства. І байдуже, чого я найбільше прагну – щастя чи душевного збагачення. Невже чекаю на те, що хтось «інфікує» мене геніальністю. Можливо. Я вже давно не юнак, і всі мої сподівання стати генієм на кшталт Альберта Ейнштейна чи Леонардо да Вінчі зникли разом із моїм волоссям на маківці», – ось таке авторське зізнання в передмові.
Вирушаймо. J.




 Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


 

Немає коментарів:

Дописати коментар