Сторінки

пʼятницю, 8 вересня 2023 р.

Пунктир

Джессі Бертон. Одна мить немов тисяча годин

 Її батько був архітектором, реставратором кераміки, мати викладала у коледжі підвищення кваліфікації. Донька ж охоче відвідувала школу англіканської церкви «Леді Маргарет» у Фулхемі та захоплювалась акторською майстерністю, граючи в телевізійних драмах. Вона вступила в Оксфорд, щоб читати англійською та іспанською, а потім до Центральної школи мови та драми.
Але з акторською кар`єрою не склалося. «Треба бути дзен і визнати, що є багато речей, які ти не можеш контролювати. Але зворотний бік у тому, що треба бути завзятим, амбітним і жорстким – це парадокс особистості…» – читаємо в одному з її останніх інтерв`ю «The Guardian».
Насправді, вона є різною.
Британська письменниця Джессі Бертон, схожа на іспанку, з чудовою усмішкою та залізним характером у «Пунктирі».

 

«Деякі люди вірять, що доля записана у нашій крові з моменту народження. Але хто її пише? Боги? Чи це рок, таємнича суміш народження та зоряного світла? Ми сплановані, просто цього не знаємо. Ми йдемо вже сформованим шляхом, і ті, хто відхиляється від нього, розбиваються і вмирають. Але є й ті, хто вважає, що ми народжуємось білими листками. Ми чисті, як джерельна вода, але стаємо творцями власних ураганів».
 
«Дивний світ, де люди переконують один одного, що вони живі, що це пончик, а це цегла, а це миша. Пояснюють, де радість чи сум».
 
«Для людини все – іграшка. Вона завжди дитина».
 
«Їй здавалося, що добро – це обійми, усмішка, несподівана добра справа. Їй якось не спадало на думку, що доброта може виражатися у бездіяльності, стриманості, відчуженості».
 
«Коли щось, що ви зробили приватно, або більш для себе, споживається масово, іронія полягає в тому, що збільшувальне скло горить на вас як на особистості ще яскравіше».
 
«Немає нічого складнішого у світі, ніж ясно викласти свою історію. Ми складні істоти незалежно від того, змії у нас замість волосся чи ні, хто ми і чому ми такі, які є. Не думаю, що на Олімпі знайдеться душа, яка могла б легко пояснити перипетії свого життя...».
 
«Понад мільйон людей купили мій перший роман, права на телебачення були опціоновані, Мартін Скорсезе завантажив його у свій Kindle, Spice Girl написали в Twitter про те, що роман сподобався, Vogue попросив мене позувати для портрета».
 
«Потрібно завжди дослухатися до своєї інтуїції».
 
«Одна мить як тисяча годин».

 

Фото https://www.wsj.com/articles/jessie-burton-a-week-in-the-life-of-the-novelist-1425574844
 Джерела:
 https://www.the-tls.co.uk/articles/twenty-questions-jessie-burton/
https://www.theguardian.com/books/2016/jun/26/jessie-burton-success-failure-miniaturist-muse-interview
https://chitaka.com.ua/knigi/miniatyuryst/
 Гросхэнс, Бет. Когда дети садятся на шею. Наведите в доме порядок! / Б. Гросхэнс, Дж. Бертон. – СПб. : Питер, 2009. – 352 с. – (Вы и ваш ребенок). – Пер. с англ.



 Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут

 

Немає коментарів:

Дописати коментар