Сторінки

четвер, 14 вересня 2023 р.

Що читають бібліотекарі

Корній, Дара. Гонихмарник [Текст] : роман / Д. Корній. – 3-тє вид., стереотип. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 336, [4] с.

 

Чи знаєте ви українську міфологію? Чи чули ви коли-небудь про Перуна, Дажбога, Діда або Ладу? На жаль, міфологія Київської Русі не є такою ж відомою як, наприклад, грецька. Беручи до уваги те, яким чином до нас прийшло християнство – це не дивно, але від цього не менш сумно. Ось вам приклад української міфології від української авторки! На сторінках книги оживають карпатські легенди, давні перекази та чарівні істоти українського міфу. І все це поруч із сучасністю, гамірним містом і метушливою молоддю.
Що може бути чарівніше за Старий Львів, його загадкові вулички та затишні кав’ярні, у яких так чудово почитати Кафку. Аліна – студентка Львівської академії мистецтв, замріяна художниця, байдужа до молодіжної метушні. Вона ходить в походи, вміє рибалити, займається скелелазінням, розбирається в травах... Сашко ж – серцеїд і пестунок долі на прізвисько Кажан, який несе в собі дві душі. І на перший погляд здається, що між цими двома немає нічого спільного. Але життя так часом закрутить…
Сім’ю Аліни вже кілька поколінь переслідує злий рок. Усі жінки роду втрачають коханих чоловіків і змушені доживати свій вік самотніми. Ірина, мама Аліни, начебто змогла подолати це прокляття. Але насправді таємниці минулого навіть через десятки років наздоганяють її у гамірному місті. Історія повторюється, але цього разу все можна завершити по-іншому. Що ж обере Аліна?
Історія легка та швидко читається. Від неї так і віє духом Карпат – хочеться й самій кинути все і піти в гори! А історії, які вигадує Аліна, занурюють читача у дитинство: одразу згадуються бабусині ніжні руки та чарівні казки. Тут багато моментів, що чіпляють за душу, як от букети квітів на підвіконні, гра на флоярі або танці під місячним світлом з вікна. Щиро раджу прочитати цю книгу, бо її зміст дуже цікавий, а кінець геть несподіваний.

Юлія Касьян, бібліотекарка відділу читальних залів



 Більше про бібліотеку тут

            Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

            Замовити книги можна тут


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар