Сторінки

четвер, 1 грудня 2022 р.

Що читають бібліотекарі

 


Сняданко, Наталка. Перше слідство імператриці [Текст] : роман / Н. Сняданко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. – 272 с.

 

Книжка складається з двох часових ліній, пов'язаних спільним предметом – рідкісною скрипкою, на якій грав Моцарт. Перша оповідає про Зальцбург ХІХ століття часів правління цісаря Франца Йосипа та імператриці Сісі (Єлизавети). Буремні часи, адже між Австрією й Угорщиною вирують напружені політичні стосунки. Під час прогулянки на імператора здійснено замах, але охоронцеві вдається затримати нападника. Сісі поставила собі за мету розв'язати таємницю несподіваного нападу на чоловіка і вивести на чисту воду кривдника.

Друга часова лінія переміщує нас до Львова XXI століття, у якому музична менеджерка Доротея разом зі скрипалем Крістіаном вирушає до Львова на музичний фестиваль, де музикант має виступити та зіграти саме на скрипці Моцарта. Загалом скрипку за кордон вивозити не дозволялось, але для фестивалю було зроблено виняток. А по прильоту в Україну відбуваються загадкові події, пов'язані з Крістіаном і викраденням оригінальної скрипки…

До речі, хочу зупинитись на моменті, коли Доротея і Крістіан прилітають до Львова. Їм розповідають про війну в Україні та боротьбу з Росією. Я вважаю, що такі моменти важливі, і про війну потрібно постійно нагадувати. І не забувати, за що бореться вся наша країна.

У романі авторка майстерно переплітає минуле і сучасне, політичні інтриги й авантюри, детективне розслідування і пригоди, кохання та сімейні дилеми, ненав’язливо знайомить із реальними історичними постатями.

Загалом книжка цікава, написана гарною українською мовою, легко читається. Мені сподобалася, але трохи не вистачило розвитку сюжету і розкриття образів головних героїв сучасної лінії.

Оксана Ясько, завідувачка сектору рідкісних і цінних документів


Більше про бібліотеку тут

Ми в соціальних мережах: Facebook Twitter

Замовити книги можна тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар